Jégkorong

Hári János debütált a svéd élvonalban

  • VNA

Harmadik magyar mezőnyjátékosként Hári János is bemutatkozott a svéd élvonalbeli jégkorong bajnokságban.

"Igazából a második és a harmadik harmadban kaptam játéklehetőséget, akkor viszont emberelőnyben is jégre küldtek. Volt egy óriási helyzetem, amit valahogyan sajnos sikerült kihagynom. A játék jól ment, az edző elégedett volt velem" - nyilatkozta a jegkorong.blog.hu-nak Hári. Szombaton a negyedik sor centereként játszott a Modo Hockeyban a 19 éves utánpótlás-válogatott csatár, ezzel Gröschl Tamás és Vas János után a történelem harmadik magyar mezőnyjátékosa lett, aki a világ élvonalához tartozó bajnokságban jégre lépett. Csapata ezúttal a Lulea ellen győzött 3-1-re.

"A társakkal is remekül kijöttem, hiszen hónapok óta velük edzem, és sokan közülük a barátaim, szabadidőnket is együtt töltjük. Abban bízom, hogy a következő mérkőzéseken is lehetőséget kapok. Nagyon nagy élmény volt végre bemutatkozni az Elitserienben” - tette hozzá Hári. A magyar légiós alig több mint hat perc alatt két lövést eresztett meg, továbbá a bulik felét elhozta.

Hári csapatba kerülési esélyeit javítja, hogy a svéd olimpiai és világbajnok csatár, Mika Hannula 12 mérkőzéses szerződése lejárt, és a jelek szerint távozik a csapattól, a dán válogatott szélső Morten Madsen pedig eltiltását tölti a következő két meccsen. Hári eddig a Modo juniorjai között játszott, első soros csatárként az élmezőnybe vezette csapatát, ahol nyolc mérkőzésen hat gólt lőtt és hét gólpasszt adott, így 13 szerzett pontjával még mindig a bajnokság második legeredményesebb játékosa.