Férfi vízilabda BL

Egy csoportban a három magyar csapat, Birosnak tetszik a sorsolás

  • MTI

Ugyanabba a négyesbe került mind a három magyar együttes a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a 16 csapatos főtábla vasárnapi, zágrábi sorsolásán.

Az Eger, a Vasas és a Szeged ráadásul negyedikként megkapta a címvédő szerb Partizan Beogradot.

A kvartettből - amelynek tagjai körmérkőzést játszanak egymással oda-visszavágós alapon – az első kettő jut a legjobb nyolc közé.
Biros Péter, az ob I-ben címvédő  Eger háromszoros olimpiai bajnoka, a nemzeti együttes csapatkapitánya a válogatott honlapjának, a vlv.hu-nak így értékelt:

"Két szempontból is jó ez a sorsolás, egyrészt pénztárcabarát, másrészt gyermekbarát, hiszen nem kell messzire utazni és gyorsan haza lehet érni... Egy magyar csapat biztosan továbbjut, de szerintem mindháromnak lehet esélye a Partizan ellen is. Nem kell Belgrádba sem feltartott kézzel menni, s bár még nem tudjuk, milyen az idei Partizan, azt mondom, hogy két magyar csapat is továbbjuthat ebből a csoportból".

Az Eurokupa kieséses rendszerű nyolcaddöntőjében a Szolnok az orosz Sturmmal, a Honvéd pedig az olasz Savonával került szembe, előbbi otthon, utóbbi idegenben kezdi a párharcot. Érdekesség, hogy a külföldi riválisok "elleneloszlásban" az Ek előző fordulójában – a bő egy héttel ezelőtti második selejtezőkörben – már játszottak a magyar csapatokkal, s egyaránt kikaptak: a Sturm a Honvédtól 15-12-re, a Savona pedig a Szolnoktól 9-5-re.