Vívó-vb

A női párbajtőrcsapat tizedik helyen végzett

  • MTI

A tizedik helyen végzett a magyar válogatott a női párbajtőrözők vasárnapi csapatversenyében a catanaiai vívó-világbajnokságon.

A Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Békefi Edina, összeállítású együttes a nyolcaddöntőben az észtektől elszenvedett egytusos vereséget követően nyert a kanadaiak és az amerikaiak ellen, végül kikapott a meglepetésre alsó ágra került oroszoktól. Utóbbi mérkőzésen jól tartották magukat a magyarok, olyannyira, hogy tíz másodperccel a vége előtt két tussal vezettek. Ekkor Zsivkova rohanva megszúrta Takácsot, aki a vezetést előzőleg összehozta, majd még egyet, de azt már "állj" után, mégis megadta az asszóvezető. Következett a ráadás, amelyben megint az orosz ért el találatot.

Az utolsó három összecsapáson a könyöksérüléssel bajlódó Szász Emese nem vívott.

"Az egész női verseny egy rémálom volt. Kezdődött a múlt héten azzal, hogy kiderült, Szász Emesének teniszkönyöke van. Ez olyan mintha egy négyhengeres autóban három megyeget, a negyedik pedig egyáltalán nem - kezdte összegzését Kulcsár Győző szövetségi kapitány. - Az észtektől elszenvedett vereség életem egyik legrosszabb pillanata volt, egyszerűen nem lehet 25-20-as vezetésről négy tust elajándékozni egyetlen asszó alatt. Lehet, hogy ezen a vereségen múlik majd az olimpiai részvétel. Ami egyébként még nem úszott el, csak sokkal nehezebb lesz kiharcolni. Lesz még három csapatverseny az év elején, az egyiken négybe kellene kerülni, a másik kettőn meg ötödik-hatodik helyen végezni, s akkor még az ellenfelek eredménye is számít" - tette hozzá a szakvezető. - "Ami az egész fegyvernemet illeti, előzőleg azt mondtam, két-három érmet szeretnénk, hát ebből adott esetben egy nagyon jó Szász Emese egymaga kettőt érhet. Végül egy jött össze, a férfi párbajtőrcsapat révén, az meg lehetett volna fényesebb."

Vívó-vb
Női párbajtőr, csapat
a 32 között:
Magyarország-Kirgizisztán 45-19
(Békefi plusz 9, Takács plusz 8, Antal plusz 7, Szász plusz 2)
a 16 között:
Észtország-Magyarország 35-34
(Antal plusz 3, Takács 0, Szász mínusz 4, Békefi nem vívott)
a 9-16. helyért:
Magyarország-Kanada 45-38
(Békefi plusz 5, Takács plusz 4, Antal mínusz 2, Szász nem vívott)
a 9-12. helyért:
Magyarország-Egyesült Államok 45-32
(Takács plusz 10, Antal plusz 2, Békefi plusz 1, Szász nem vívott)
a 9. helyért:
Oroszország-Magyarország 32-31
(Antal plusz 2, Békefi 0, Takács mínusz 3, Szász nem vívott)