Torna-vb

Berki aranyérmet nyert és ott lehet Londonban

  • MTI
megosztom

Berki Krisztián megvédte világbajnoki címét lólengésben a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-vb szombati napján, Hídvégi Vid ugyanezen a szeren negyedik lett.

Berki Krisztián aranyérmet nyert - Fotó: AFP

Berki a döntőben 15,833 pontot kapott gyakorlatára, Hídvégi 15,000-val zárt.
A magyar csapat számítása szerint Berki ezzel indulási jogot szerzett a jövő évi londoni olimpiára. Ehhez a lovon érmet kellett szerenie, s a másik két szeren - esetében nyújtón és gyűrűn - az összes versenyző által elért pontszám átlagának a 85 százalékát kellett teljesítenie.

A kvótákkal kapcsolatban a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a magyarok szerint az immár kétszeres vb-győztes, 26 éves Berki elérte az ötkarikás induláshoz szükséges pontszámot.

Hídvéginek ugyancsak kínálkozott esélye a kvótaszerzésre, ehhez érmet kellett volna szereznie lólengésben, de a harmadik pozícióból éppen az utolsó előttiként szólított honfitársa taszította le.

A magyarok számára ezzel véget ért a torna-vb, a Berki, Hídvégi, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám és Kállai Zoltán összeállítású férfi válogatott a 21., a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Sheppard Austin, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia, Nagy Orsolya alkotta női együttes pedig 20. lett a csapatok versenyében.

Torna-vb
Férfiak, lólengés, döntő
1. Berki Krisztián 15,833 pont
2. Cyril Tommasone (Franciaország) 15,266
3. Louis Smith (Nagy-Britannia) 15,066
4. Hídvégi Vid 15,000

 

 

 

 

 

 

megosztom