NB I

Az ősz rangadóját is magabiztosan nyerte a megállíthatatlan Debrecen

Hazai pályán egyszerűen nem tud hibázni a DVSC-TEVA: a Győr elleni rangadót 2-0-ra nyerték Bódiék, ezzel négy pontra leszakították riválisukat.

Az ősz rangadójára készültek Debrecenben, ahol a hazai együttes az ETO-t fogadta. A listavezető Debrecen és a második helyezett Győr között mindössze egy pont volt a különbség a tabellán. Kondás Elemér Szűcs Istvánra és Farkas II Balázsra nem számíthatott, Csertői Aurélnak, a vendégek mesterének azonban komolyabb problémái voltak. Djordjevics eltiltás miatt nem állhatott a rendelkezésére, Fehér Zoltán, Koltai Tamás és Simon András pedig sérülés miatt maradt ki. A hazaiak a Kulcsár-Coulibaly csatárpárossal kezdtek, Yannicknak ezúttal is csak a kispadon jutott hely. Csertői Aurél sem húzott meglepőt, Alekszidze rohamozta a DVSC kapuját, őt Dudás és Dinjar segítette a két szélen.

Jobban kezdtek a vendégek némi meglepetésre, amit Pilibaitis lövése jelzett. A 8. percben már Kulcsár lőtt kapura, de hat méteres kísérletét Sztevanovics lábbal védte. Az ezt követő szögletet Simac pörgette nagy helyzetben kapu fölé.

Nem lehetett megállítani a Lokit - Fotó: vasnepe.hu

Tíz perc elteltével Bouadla adott be balról, Szakály lőtte mellé jobbal 11 méterről a labdát, de szinte leborotválta vele a kapufát. Negyedóra elteltével a Győr is bátrabban lépet fel, Ji-Paraná életerős lövését Novakovicsnak kellett hárítania. Amikor épp kezdtek volna fölénybe kerülni a kisalföldiek, megszerezte a vezetést a Loki: Bouadla bal oldali szögletét Dudás mellől hét méterről fejelte Simac a kapuba (1-0).
Fél óra elteltével Bódi fejelte le a labdát Kulcsárnak, aki 17 méterről ellőtte a kapu mellett a labdát.  A 38. percben Dudás ment el remekül a jobb szélen, a középre adását Alekszidze pedig kapura tűzte, de Novakovics a helyén volt. A szöglet után ismét a szerb kapus volt főszerepben, egy remek csúsztatást tudott hárítani. Az ellentámadásból a középső védő, Mészáros került a kapu elé, de 19 méterről elrontotta a lehetőséget. A 39. percben Novakovics Völgyi emelését ütötte ki maga elé, de a védők fel tudtak szabadítani. Az első félidő után a kevesebb helyzetét jobban kihasználó DVSC vezetett a jobban játszó Győr ellen.

A szünetben elkezdett szakadni az eső, ez is nehezítette a csapatok dolgát. Az 52. percben Ji-Paraná remek 23 méteres szabadrúgását óriási bravúrral tolta ki Novakovics. Az 55. percben aztán csodálatos góllal növelte az előnyét a Loki: Korhut passzolt Kulcsárhoz, Coulibaly remekül átlépte a labdát, majd Bódi ismét a meglóduló balhátvédet választotta, aki az ötös bal sarkáról begurított még, Kulcsár pedig 5 méterről az üres kapuba helyezett (2-0). Megrajzolni sem lehetett volna szebbet.

Két percre rá szépíthettek volna a vendégek de Dinjar zseniális beadását Dudás kicsit hossza vette át és lelopta a lábáról Novakovics. A 67. percben Simac ismét fejjel veszélyeztetett, de egy győri védő a gólvonalról tudott menteni előle. Csertői Aurél nem adta fel, csereként Ahjuperát és Ceolint is pályára küldte. A 82. percben egy ellentámadás után Korhut lódult meg a bal oldalon, középre adását a csereként pályára lépő Nikolic a győri kapus kezébe fejelt. A folytatásban az ETO-ban már nem volt meg az erő arra, hogy gólt szerezzen, a DVSC pedig inkább a védekezésre koncentrált. A hazai együttes összességében megérdemelten nyerte meg az ősz rangadóját.

OTP Bank Liga
12. forduló
DVSC-TEVA-Győri ETO 2-0 (1-0)
Gólszerző: Simac (21.), Kulcsár (55.)