Férfi kézilabda BL

A Veszprém ott nyerne, ahol nem nagyon szoktak

megosztom

A játéknap legnagyobb rangadóját vívja az MKB Veszprém együttese, amely a Bajnokok Ligája történetének egyik legsikeresebb csapatához, az immáron Atlético Madrid néven futó Ciudad Realhoz látogat.

Fotó: EHF
A spanyol sztárcsapat három alkalommal nyerte már meg a legrangosabb európai kupasorozatot, ráadásul valamennyit a kétezres évek második felében,vagyis napjaink egyik topcsapata ellen lép pályára a magyar bajnok. Az MKB Veszprémnek persze azért nincs félnivalója a nyáron székhelyet váltó Dusebajev-csapattól, az eltelt két fordulóban ugyanis iskolajátékkal verte a lengyel Kielcét valamint a dán Silkeborgot. Az Atlético  nem tud ilyen sormintát felmutatni, hiszen némileg váratlanul "csupán" egy döntetlent ért el új csarnokában az orosz Csehovszki Medvegyi ellenében. Messzemenőbb következtetéseket persze ebből az eredményből hiba volna levonni, pontosan ez az, amire felhívta a figyelmet Mocsai Lajos is. Bajnokok Ligája B-csoport
Atlético Madrid - MKB Veszprém
20.15 Tv: Digisport
"Engem személy szerint nem lepett meg az oroszok pontszerzése, sokkal inkább az lep meg, hogy az emberek mennyire nem tájékozottak, hogy ezek a csapatok milyen erősek. A moszkvai csapat erősebb, mint az orosz válogatott" - mondta a hatharom.com-nak a mester, aki így folytatta "Az Atlético Madrid egy szenzációs erősségű gárda, amely egy kicsit könnyedén vette az utolsó tíz percet, hogy úgy mondjam bealudtak, a döntetlen a végjátékot tekintve pedig még hízelgő is a spanyoloknak". Az ominózus találkozón Sterbik Árpádék már nyolcgólos előny birtokában is voltak, de a végén meg kellett elégedniük a döntetlennel. Az eredményből is jól látszik, hogy a veszprémiek csoportja bizony igen kiélezettnek ígérkezik, ahogy Császár Gábor mondja: bárki nyerhet bárhol. "Az, hogy egy csapat, amelytől elvárható lenne, hogy két forduló után négy ponttal álljon és nem így tesz, azt gondolom, hogy nem jelent semmit. Az az igazság, hogy egy olyan csoportban vagyunk, ami a mi szemszögünkből egy halálcsoport. Igaz, hogy az A-csoportban van nagyon erős Montpellier-Kiel-Kobenhavn hármas, de a miénk nagyon kiegyenlített, bárki tud nyerni bárhol. Egyszerűen nem lehet kiszámítani, hogy mi fog történni, ettől is érdekes és szép ez az egész" - nyilatkozta honlapunknak az irányító.

A hajdani Ciudad Real otthonában többnyire azért megjósolható, melyik együttes sikerével ér véget egy találkozó, a spanyolok ugyanis  - szinte egész Európában egyedül álló módon - gyakorlatilag verhetetlenek hazai pályán. Mióta Talent Dusebajev (2005)  irányítja az együttest, spanyol bajnokin még nem találtak odahaza legyőzőre, de a BL-ben sem igazán van sok sikerélménye az aktuális vendégcsapatnak. A 2008-as BL-döntőben a Kiel tudott nyerni spanyol honban - hogy aztán a németországi visszavágón kikapjon hattal -  tavaly pedig a Flensburg aratott kétgólos győzelmet egy teljesen tét nélküli mérkőzésen.

"Én nyilván az év legnehezebb meccsét várom, 14-15 ezres csarnokba szombat estére várhatóan komoly tömeg gyűlik majd össze, én egy erős félházat (6-8ezer embert) várok. Minden adott tehát egy óriási meccshez, én ezt egy komoly visszajelzésként, erőfelmérőként fogom kezelni. Meglátjuk, hogy egy jól felkészített Veszprém játékosállományával, koncepciójával mire elég egy világválogatott szintű csapat ellen. Ez a csapat kiemelkedik ebből a körből, maradjunk annyiban" - ezek már újfent Mocsai-mester szavai, aki a csapat hivatalos honlapjának elemezte a leendő ellenfelet. Játékosállományát tekintve valóban szenzációs együttesről van szó, a veszprémiek vezetőedzője ki is emelte ennek fontosságát. " Balkezes vonatkozásában itt találkozhatunk Kiro Lazarovval, rengeteg spanyol válogatott játékosuk van, Guardiola, Entrerrios, Rodrigez. Kapujukban Hombrados és Sterbik, két világklasszis kapus, akik közül valamelyik mindig nagyon jól véd, és hát a 2 méteres balszélsőről, a svéd Källmanról nem beszéltem még". Egy nagyon fontos láncszem azonban hiányzik majd a spanyolok gépezetéből,  a világ legjobb védekezőjátékosának tartott  francia Didier Dinart ugyanis vádlisérülése után még csak felépülőben van, így az ő szerepeltetésétől minden bizonnyal eltekint a szakmai stáb. A magyar bajnok keretéből egyedül Fazekas Nándor nincs bevethető állapotban, válogatottunk kapusa bokasérülése miatt még jó ideig nem állhat csapata rendelkezésére. 

A csoportból való továbbjutás szempontjából talán nem ez a mérkőzés a legfontosabb a magyar együttes számára, de a pillanatnyi sportformát tekintve benne van a "levegőben" egy bravúros veszprémi pontszerzés is. "Úgy megyünk Madridba, hogy nincsen veszítenivalónk, kicsit nyugodtabbak vagyunk, hiszen megvan a négy pont. Szeretnénk meglepni a Atléticót, hiszen, ha ez nem így lenne, akkor nem is lenne értelme készülni" - fogalmazott Császár. Amennyiben az MKB védekezése és kapusteljesítménye olyan lesz, mint a Kielce és a Silkeborg ellen, akkor nem elképzelhetetlen a magyar csapat sikere, bár története során még soha nem sikerült pontot szereznie mostani ellenfele vendégeként. Talán az új csarnok már nem bizonyul oly' bevehetetlennek..

A Hathárom Tv interjúit Mocsai Lajossal, Iváncsik Gergővel, Császár Gáborral és Fazekas Nándorral itt megnézheted:

megosztom