Serie A

A Catania jobb volt, megérdemelten verte az Intert

megosztom

Bár korán vezetést szerzett, végül vereséget szenvedett Cataniában az Internazionale a Serie A hetedik fordulójának nyitómérkőzésén.

A Catania kezdte támadóbb szellemben a mérkőzést, mégis az Inter szerezte meg a vezetést a hatodik percben. Maicon nagyszerű jobb oldali beívelésére Cambiasso tökéletes ütemben érkezett a hosszún, és a kapuba bombázott. (0-1)

A korai gól megnyugtatta a vendégeket, és a folytatásban is átadták a területet a hazai együttesnek, amely azonban sok helyzetet nem tudott kialakítani az első félidőben. Leginkább a pálya középső részében zajlott a nem túl látványos játék.

Almiron, a Catania hátvédje örül az Inter ellen lőtt góljának a két csapat Serie A-s mérkőzésén 2011 októberében

A szünet után azonban szinte azonnal egyenlített a Catania. Almiron kapott labdát a tizenhatos bal sarkánál Bergessiótól, és remek mozdulattal tekert az Inter kapujának bal oldalába. (1-1)

Mielőtt a milánóiak felocsúdhattak volna az egyenlítő gól okozta meglepetésből, hátrányba kerültek. Castellazzi csak szabálytalanul tudta megállítani a két rosszul helyezkedő vendégvédő közül kilépő Bergessiót, amiért sárgát kapott, a hazaiak pedig tizenegyest lőhettek. Lodi értékesítette a büntetőt, így már a Catania vezetett. (2-1)

A következő percekben megpróbálta felpörgetni a ritmust az Inter, de ez eleinte csak Milito lesre futásaiban látszódott. Később egyértelmű fölénybe kerültek a labdabirtoklást tekintve, de újabb gólt Gomez szerezhetett volna kemény lapos lövésével, amit Castellazzinak kellett kivédenie a 61. percben.

A mérkőzés utolsó harmadában nyomtak a kék-feketék, de helyzeteket is alig-alig tudtak kialakítani, nemhogy gólt lőttek volna. Sőt, Delvecchio és Catellani révén a Catania alakította ki a nagyobb lehetőségeket a hajrában.

Vincenzo Montella együttese tehát megszerezte második győzelmét, aminek köszönhetően - valószínűleg ideiglenesen - előrelépett a hatodik helyre, az Inter pedig már negyedik vereségét szenvedte el hatodik mérkőzésén, és a forduló végén akár kieső helyen is találhatja magát.

Serie A
7. forduló
Catania-Inter 2-1 (0-1)
gólszerzők: Almiron (47.), Lodi (50. - büntetőből), illetve Cambiasso (6.)
megosztom