Síugrás

Simon Ammann nem ugrik a finnországi szezonnyitón

  • VNA

A négyszeres olimpiai bajnok síugró, Simon Ammann nélkül rendezik meg a 2011/12-es idény első versenyeit a finnországi Kuusamóban.

A svájciak 30 esztendős ugrója a legutóbbi szezon végén erősen elgondolkozott ugyan pályafutása befejezésén, ám nyári pihenője során úgy döntött, hogy folytatja sikerekben eddig is gazdag pályafutását. A nyári Grand Prix sorozatban Ammann nem erőltette a versenyzést, csupán egyetlen versenyen, a svájci Einsiedelnben indult (és szerzett hatodik helyet), és már ekkor is főleg a téli versenyekre készült és tesztelte a felszerelését. Ammann pályafutása során már mindent megnyert, egyetlen kivétellel. A síugrók legendás Négysáncversenyét ugyanis eddig még egyszer sem nyerte meg, amely egyértelmű célja lesz a következő havas szezonban.

A legújabb hírek szerint már egészen a 2014-es téli olimpiáig tervező svájci versenyző szemei előtt ez a cél lebeg, így a szezon többi versenyét is ennek rendeli alá. A kuusamói hétvége helyett éppen ezért Lillehammerben vesz majd részt edzőtáborozáson, ahol a szezon első havas edzéseit szeretnék abszolválni. Ammann néhány napja pályafutása során másodszor nyerte meg a svájci síugró bajnokságot. A Négysáncversennyel eddig viszont még nem volt szerencséje, ahol ugyan háromszor is dobogós volt az összetettben, de győznie még nem sikerült, legutóbb az osztrák Thomas Morgenstern mögött lett ezüstérmes.