Forma-1

Saját bukósisakjával lepte meg Vettel Barrichellót

  • VNA

A brazil versenyző köztudottan gyűjti a nagy versenyzők bukósisakjait, a gyűjteményből pedig péntek óta már a friss világbajnok Sebastian Vettel „bukója” sem hiányzik.

A múlt vasárnap óta kétszeres Formula-1-es világbajnoknak számító Sebastian Vettel kedves gesztussal lepte meg rutinos versenyzőtársát, Rubens Barrichellót. A hétvégi Dél-Koreai Nagydíj pénteki edzése során ugyanis neki ajándékozta az áprilisi kínai versenyen viselt sisakját. A hobbi gyűjtőnek számító brazil pilóta meghatottan vette át kollekciója legújabb darabját, amely immáron a 21. különleges sisak-modellel bővült. A 319 F-1-es versenyen szereplő Barrichello persze nem tucat árukat tárol otthonában, hiszen a gyűjteményben az egykori világbajnok honfitárs, Ayrton Senna egyik bukósisakja is szerepel.

„Ma nagy ajándékot kaptam, amely még hiányzott a gyűjteményemből. Nagyon köszönöm Vettelnek” - írta Twitter oldalán a brazil versenyző. A mindössze 24 esztendős Vettel amúgy természetesen nem marad fejvédő nélkül a hétvégi futamon, hiszen a második világbajnoki cím tiszteletére új sisakot kapott, amelyen immáron – a vb-címekre utaló - két csillag szerepel, emellett pedig az a 19 helyszín is felsorolásra kerül, ahol a Red Bull csapat sztárja eddig futamot tudott nyerni a Formula-1-es sorozatban.