Vívó-vb

Kikapott a negyeddöntőben a magyar női tőrcsapat

  • MTI
megosztom

A magyar női tőrválogatott az esélyeknek megfelelően nem tudta legyőzni az olasz csapatot a negyeddöntőben a cataniai vívó-világbajnokságon.

Mohamed AidaA Mohamed Aida, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Knapek Edina összeállítású együttesnek nagyon nehéz feladat jutott másodjára, a hazai csapatban ott volt az egyéni verseny arany- és ezüstérmese.     Már az elutazás előtt lehetett tudni, hogy a japánok legyűrése esetén a házigazdák alakulatán keresztül vezet az út az elődöntőbe, s az elképzelés az volt, hogy ha nem sikerül borítani a papírformát, az ötödik hely megszerzéséért kell mindet elkövetni, mert az az olimpiai kvótáért zajló küzdelemben értékes lehet.

Az összecsapás magyar részsikerrel indult, Kreiss 5-4-re legyőzte a hatszoros egyéni világbajnok Vezzalit. Ezután Varga kikapott Errigótól, majd Mohamed 6-3-ra verte Di Franciscát úgy, hogy még az utolsó másodpercben is adott tust, ezzel pedig 14-13-ra fordított. Gyorsan elúszott azonban a minimális előny, mert Kreiss a második pástra lépése alkalmával 7-2-re kikapott Errigótól. A folytatásban Mohamed két tust kapott Vezzalitól, majd a második kör zárásaként Varga 7-4-re alulmaradt Di Franciscával szemben (20-30), innen pedig már nem volt reális esély a fordításra. Sőt, az olaszok egyre magabiztosabban vívtak, így a végére tekintélyessé vált a különbség. A folytatásra nézve pozitívum, hogy Varga az utolsó asszóban 7-5-re nyert Vezzali ellen.

A következő alkalommal a kanadaiak ellen lépnek pástra a magyarok, ha győznek, az ötödik, ha vesztenek, a hetedik helyért mérkőzhetnek majd zárásként.

megosztom