EBEL

A Sapa Fehérvár meghosszabbítaná a Villach nyeretlenségi sorozatát

megosztom

A Sapa Fehérvár visszavágna a Villach-nak a hazai pályán elszenvedett vereségért az osztrák jégkorongligában.

A 11. fordulóig kellett arra várni, hogy Ladányi Balázs múlt heti visszatérését követően Mihály Árpád is jégre léphessen, s végre teljes létszámban, a lehető legerősebb összeállításban korongozhasson a magyar bajnok. A 31 éves csatár vállsérülése miatt mindössze 3 mérkőzésen játszhatott eddig, s ma minden bizonnyal még csak epizódszerephez juthat, de legalább ott lesz a jégen.

"Bizakodásra adhat okot eddigi teljesítményünk, pedig indulásunk nem volt  zökkenőmentes, miután sérülések, valamint betegségek tizedeltek bennünket. Most, hogy magunkra találtunk, próbáljuk tartani a formánkat. A 10 meccses történetünk során kirajzolódott, hogy bármelyik csapatot képesek vagyunk megverni, legyen szó itthoni vagy idegenbeli fellépésről. Két héten belül elkezdődik a heti három meccses szakasz, ez nyilván nagyobb terhet fog ránk rakni, de nem érhet meglepetésként minket, miután ötödik szezonunkat tapossuk az osztrák pontvadászatban. Az eddigi eredményeink is mutatják, hogy egységes a csapat, bármelyik sorunk bevethető, és hozzátesz a játékunkhoz, s ez hosszú távon kamatozhat" - mondta Tokaji Viktor az fmh.hu-nak.

 A mai soros ellenfélnek, a Villachnak finoman szólva sem megy a szekér, sereghajtóként mindössze négy pontot gyűjtöttek, s azt is idegenben szedték össze, például Fehérváron.

"Sűrű a tabella, minden  pontnak óriási jelentősége van. A Villach elleni vesztes meccsünk fordítva is elsülhetett volna. Szerintem rajtuk van  teher, célunk, hogy egyszerűen és hatékonyan játszunk. Remélem, pontokkal távozunk, s nyeretlenségi sorozatuknak nem  pont ellenünk vetnek véget" - mondta a Sapa Fehérvár csapatkapitánya.

megosztom