Úszás

Végleg abbahagyja az úszást a világbajnok Janine Pietsch

  • MTI

Korábbi rákbetegsége miatt végleg abbahagyja az úszást Janine Pietsch, a németek többszörös világ- és Európa-bajnok hátúszója.

Mindezt a 29 éves sportoló jelentette be a Bild című lapban megjelent írásában, kifejtve, hogy korábban ugyan még a visszatérésről álmodott, a rendszeres utókezelések és a gyógyszerek azonban nem teszik lehetővé az aktív sport folytatását.Fotó:  max-pix.com

Pietsch - aki a 2006-os budapesti Európa-bajnokság egyik hőse volt - 2008-ban betegedett meg mellrákban. Az intenzív kezelés nyomán állapota fokozatosan javult, és az orvosok mostanra gyógyultnak nyilvánították.

Az ex-versenyző beszámolt arról, hogy bár az aktív sportot nem folytatja, az uszodától nem szakad el: fiatalokat oktat, és további edzői tervei vannak. Elvégzett egy sportmenedzseri főiskolát, és a Német Ráktársaság nagyköveteként is tevékenykedik. Ereje és önbizalma  ismét a régi, és örül annak, hogy a kezelés következtében kihullott hosszú szőke haj és a "parókakorszak" után ismét saját, feketére festett hajat visel.

Pietsch egyik legnagyobb sikerét Budapesten érte el, a 2006-os margitszigeti Eb-n az 50 méteres távon nyert aranyat. Ugyanabban az évben a sanghaji rövidpályás világbajnokságon két aranyérmet szerzett, ötvenen és százon. A 2007-es rövidpályás debreceni Eb-n a váltóban aranyérmes csapat tagja volt. Szerepelt a 2004-es athéni olimpián is, Pekingbe azonban betegsége miatt már nem jutott ki 2008-ban.