NHL

Kilencgólos találkozón diadalmaskodott a Philadelphia Flyers

Az NHL legújabb idényének 7. játéknapja nem akármilyen rangadóval kecsegtetett, hiszen a tavalyi alapszakasz-győztes, és nyugati bajnok Vancouver Canucks a Philadelphia Flyers otthonába látogatott, ahol Jaromir Jagrék a szezon első hazai mérkőzésüket játszották. Bár sokan egy végletekig szoros, 1-2 gólos találkozóra számítottak, ezekből az elképzelésekből csupán az előbbi valósult meg, hiszen a két csapat csatárai szétszedték a két kapust, Roberto Luongót és Ilja Brizsgalovot.

Kilencszer is rezzent a háló a mérkőzésen

El kell mondani a Vancouverről, hogy nem könnyíti meg saját dolgát, hiszen a Sedin ikrek által vezetett kanadai együttes már a szezonnyitó hazai mérkőzésen is rendkívül engedékeny volt, hiszen végig futniuk kellett az eredmény után. Nem volt ez másképp most sem, az első harmadban Claude Giroux lőtt egy gólt, és adott két gólpasszt társainak, amivel 3-1-es előnyre tett szert 20 percet követően a hazai gárda. Bár a Canucksnak a záró periódus elején Daniel Sedin emberelőnyös találatával sikerült kiegyenlítenie a mérkőzést 4-4-re, alig egy perccel később Danny Briere, miután megbolondította a Canucks védelmét cseleivel, Andrej Meszarosnak passzolt, aki kilőtte a jobb felsősarkot. Mint később kiderült, ez lett a győztes találata a gólzáporos rangadónak, ahol a Canucks 40-27-re túllőtte az ellenfelét, de mégis pont nélkül kellett távoznia.

Egyéb érdekessége a meccsnek, hogy a philadelphiai lelátóról egy drukker a következőképp buzdította kedvenc csapatát: „Hajrá Flyers, ti vagytok az egyetlen reménységünk!”

James van Riemsdyk, a Flyers fiatal csatára nem hagyhatta szó nélkül az esetet:

„Csalódott vagyok, hogy az Eaglest (a Philadelphia NFL csapata) máris leírják, hiszen hosszú még a szezon, és sok van még hátra. Ugyanakkor jó érzés, hogy egy teltházas közönség várt ránk, akik most még inkább nem félnek kimutatni érzelmeiket és buzdítanak minket. Ezek a csapatok mind sokat jelentenek a városnak és a lakosoknak.”

A Flyers ezzel a győzelmével veretlen három mérkőzés után, azonban az igazán nagy szó ebben a szériában az az, hogy Jagrék a tavalyi szezon két finalistáját fektették két vállra: a Boston Bruinst a szezonnyitón, valamint az első hazai meccsükön a Vancouvert.

A Carolina ezzel szemben megszerezte első győzelmét az új idényben, pont a címvédő Boston Bruins ellen sikerült győzniük 3-2-re. A Bruins eddig nem muzsikál túl meggyőzően, bár a Tampa Bay-t magabiztosan verték második hazai meccsükön, amellett három vereség csúfítja a mérlegüket.

A nap harmadik találkozóján a Columbus Blue Jackets megszerezte első pontját, miután a Colorado ellen kikapott szétlövésekkel.

NHL 7. játéknap
Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 2-3 szétlövésekkel
Philadelphia Flyers – Vancouver Canucks 5-4
Carolina Hurricanes – Boston Bruins 3-2