Kajak-kenu

Kovács Katalinék a Balatonnál kezdték el az olimpiai felkészülést

Új helyszínt választott Csipes Ferenc az őszi alapozó munkához: Kovács Katalinék a héten Balatonalmádiban edzenek, és amikor az idő megfelelő, vízre is szállnak a Balatonon.

„Kezdésnek egy kicsit újat, egy kicsit mást akartam. Nem szerettem volna odamenni, ahol a fél életüket töltik a lányok, éppen ezért esett a választásom Balatonalmádira és a Ramada szállóra. Új impulzusok, új élmények érik itt a csapatot és egy kicsit más munkát is tudunk végezni, mint amit eddig megszoktunk” – fejtette ki Csipes Ferenc, hogy miért éppen a Balatonnál kezdi meg a csoportja a felkészülést a londoni olimpiára.

És hogy mi szerepel a programban?

„A szállodában kondizunk és úszunk. A Balaton körüli kerékpárút pedig tökéletes a futáshoz és a biciklizéshez, sőt hegyi futásaink is lesznek, és természetesen evezünk is majd. Találtam egy megfelelő helyszínt a hajók tárolásához, így keddtől már evezhetnek is a lányok. Körülbelül 10-15 fok van, szűrt napfény, ami ideális az őszi munkához” – magyarázta Csipes Ferenc, akinek a csoportja egy fővel bővült: az MTK-s Groholy Orsolya csatlakozott a lányokhoz (bár a Honvédhoz történő átigazolása még folyamatban van). És ahogyan a szegedi MOL világbajnokság előtt is, a szolnoki Folláth Vivien is részt vesz majd egy-egy felkészülési szakaszban.

Nézzük a Csipes csoport további őszi programját!

„Péntekig Balatonalmádiban leszünk, majd a Honvédon és Dunavarsányban folytatjuk a munkát. Télen semmi extra nem szerepel a programban, február közepétől április közepéig pedig a szokott helyszínen, Törökországban készülünk” – tette hozzá az edző.

Kovács Katalin a sokadik alapozását kezdte el október elején, és izgatottan vágott neki az olimpiai felkészülésnek.

„Kemény év áll előttünk, de szerencsére volt elég időm rápihenni a londoni felkészülésre. Pont jókor mentem el nyaralni, Horvátországban, Olaszországban és Németországban jártam, és úgy jöttem vissza, hogy már nagyon hiányzott a kajakozás. Az elején természetesen még nehézkesen megy egy-két dolog, de általában hamar belerázódunk a lányokkal. Jópofa dolognak tartom ezt a balatoni hetet, mert bár keményen dolgozunk, még sincs olyan érzete, mintha edzőtáborban lennénk. Azt hiszem, mindenkire jó hatással van ez a kezdés” – magyarázta a kétszeres olimpiai bajnok versenyző.