Rögbi-vb

Kiengedték Lomut a kórházból

  • VNA
Címkék:

Tizenhat nap után kiengedték a kórházból Jonah Lomut, az új-zélandi rögbi korszakos alakját, akit még szeptember végén veseproblémákkal kellett kezelni.

Jonah Lomu, az új-zélandi rögbilegendaKét hét után hétfőn kiengedték a kórházból az új-zélandi rögbilegendát, Jonah Lomut. Az egyelőre nem részletezett veseproblémákkal küzdő egykori klasszis 16 nap után hagyhatta el az őt ellátó aucklandi kórházat - erről tudósított a New Zeland Herald. „Megerősíthetem, hogy Jonah Lomu elhagyta a kórházat, de ez minden, amit mondhatok az ügyről. A család nem adott nekünk engedélyt arra, hogy bármi mást mondjunk Lomu állapotával kapcsolatban” - szólt az AFP hírügynökségnek nyilatkozó kórházi szóvivő.

Lomu 2004-ben egy rádióstól (Grant Kereama) kapott pótvesét, amely azonban a jelek szerint felmondta a szolgálatot, ezért kellett az egykori rögbist kórházba vinni. Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a 63-szoros válogatott játékosnak ismét transzplantációra kell-e jelentkeznie. Néhány napja Lomu felesége, Nadene jelezte, hogy amennyiben szükséges, akkor ő kész egyik veséjét felajánlani férje számára.

Lomu általános vélekedés szerint a rögbisport első igazi globális sztárja volt, aki 1995-ben vb-ezüstig vezette a Tiszta Feketéket, és az akkor elért 15 célja máig világbajnoki rekordnak minősül. Az utóbbi időben Franciaországban élő sztár a jelenleg is futó világbajnoki torna miatt látogatott haza, ahol a világbajnokság nagyköveteként is dolgozott.