Vívó-vb

A vb-bronzérmes Boczkó már a 64 között búcsúzott

  • MTI
megosztom

Kellemetlen meglepetéssel kezdődött a szerdai versenynap a cataniai vívó-világbajnokságon: a tavaly bronzérmes párbajtőröző Boczkó Gábor az első fordulóban vereséget szenvedett. Ugyancsak a legjobb 64 között fejezte be szereplését Somfai Péter, és egyedül Imre Géza jutott tovább.

Boczkó Gábor csalódást keltő eredményt ért el Boczkó ugyan két tiszta találattal kezdett Soren Thompson ellen, de az amerikai gyorsan egyenlített, majd két-három tussal elhúzott, ettől kezdve pedig nagyon türelmesen és taktikusan vívott, a magyar párbajtőröző sehogyan sem talált rajta fogást. Az utolsó percben, amikor Boczkónak már mennie kellett előre, tovább nőtt a különbség.

A vereség azért különösen kellemetlen, mert a világbajnokságon nagyon sok pontot lehetett volna szerezni az olimpiai kvótaszerzésért, s a férfi párbajtőrözőknek csak egyéniben van erre lehetőségük, mivel nem rendeznek számukra csapatversenyt Londonban.

Imre jól kezdett, hozta a kötelezőt az egyiptomi Ahmed el-Sagirral szemben. Bár egy darabig nehezen tudott elszakadni ellenfelétől, a vége sima győzelem lett.

Somfai ugyanakkor kikapott a norvég színekben szereplő Bartosz Piaseckitől, aki szinte végig vezetett ellene. Az Universiade-győztes Szényi Péter nem került fel a főtáblára a selejtezőből.

Vívó-vb, Catania
Férfi párbajtőr 1. forduló
Imre-Ahmed el-Sagir (egyiptomi) 15-9
Soren Thompson (amerikai)-Boczkó Gábor 15-9
Bartosz Piasecki (norvég)-Somfai Péter 15-11
megosztom