Sportvezetés

A kézilabda-szövetség teljes elnöksége kicserélődhet - sajtóhír

A Magyar Kézilabda Szövetség október 22-én tartandó küldöttgyűlése teljes átalakulást hozhat a szervezet elnökségében - írja a kezi.hu. A hírportál szerint távozik mind a négy alelnök, és az elnökség számos más tagja is.

A legutóbbi, júniusi közgyűlésen Sinka László helyett Vetési Iván lett a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, az addigi vezető pedig a szervezet egyik alelnöki pozícióját foglalta el. A kezi.hu információi szerint mind a négy alelnök, azaz Sinka László, Szántó András, Vanyus Attila, és Vass Sándor is lemondott posztjáról, de távozik az elnökségből Birta Sándor, Sáriné Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix, Rév András és Varga Jenő is.

Az elnökségi tagságra Borsos Attilának, egykori válogatott játékosnak, Fasimon Sándornak, a MOL kutatás-termelési üzletágának vezetőjének, Mátrai Gábornak, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság alelnökének, Bierneth Gusztávnak, a FIFA jogi bizottságának tagjának, az MLSZ korábbi nemzetközi igazgatójának, valamint a már eddig is tag Hadházy Sándor országgyűlési képviselőnek lehet esélye.

A küldöttgyűlésen valószínűleg elfogadják majd a szövetség új alapszabályát, amelynek értelmében a jelenlegi 14 helyett 8 főre csökken az elnökség létszáma.