Síugrás

Zöld utat kaphat a vegyes csapatok versenye

  • VNA

Az olimpiai tagság után újabb komoly elismerést érhetnek el a női síugrók, a vegyes csapatok versenyében ugyanis hamarosan a férfiakkal együtt versenyezhetnek.

Jövő nyáron Hinterzartenben rendezhetik meg az első olyan síugró versenyt, ahol férfiak és nők egy csapatot alkotva küzdenek meg egymással. A síugrásban már régóta téma az ún. vegyes csapatok versenyének bevezetése, de a női mezőny „erőssége” eddig nem nagyon tette lehetővé az ilyen jellegű versenyek lebonyolítását. Miután azonban a női síugrás is olimpiai tagságot kapott a közelmúltban, a szakág elismertsége is nagyban javult, így még többen kezdtek el foglalkozni vele.

A Nemzetközi Síszövetség (FIS) napokban véget ért zürichi értekezletén arról született döntés, hogy jövő nyáron (2012. augusztus 18-án) a németországi Hinterzartenben lesz az első ilyen jellegű verseny. „Hivatalosan a FIS elnökségének még jóvá kell hagynia a dolgot novemberben, de ez már csak pusztán formalitás lesz” - nyilatkozta az egyik német síugró szakportálnak Walter Hofer versenyigazgató. A vegyes csapatok versenyét az eddigi csapatversenyhez hasonlóan bonyolítják majd le, azzal a különbséggel, hogy négy férfi ugró helyett most két női és két férfi versenyző alkot majd egy csapatot. A szabályokban azt is rögzítik majd, hogy a két női versenyző kezdi a sorozatokat, majd pedig zárásként a férfi síugrók következnek majd sorozaton belül.