Vívó-vb

Szilágyi Áronnak a 32 között sem volt gondja, Nemcsik búcsúzott

  • MTI
megosztom

Szilágyi Áron egy kínai ellenfél legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé a férfi kardozók keddi versenyében, a cataniai vívó-világbajnokságon. Nemcsik Zsolt kiesett.

A magyar kardozók közül jelenleg legelőkelőbben jegyzett Szilágyinak nagyon összeszedetten kellett vívnia Vang Csing-cse ellen, mert a kínai nem adta meg magát könnyen, volt, hogy vezetett több tussal is. A magyar vívó rendkívül aktív volt a páston, akkor sem kedvetlenedett el, amikor nem sikerültek a támadásai. Ennek lett az eredménye, hogy szépen lassan felőrölte riválisát, 11-8-ra, majd 14-10-re ellépett, és a végén sem engedett ki.

Nemcsiknek a hazai pálya előnyét némileg élvező Diego Occhiuzzin kellett volna túljutnia, ez azonban nem sikerült neki. Végig kiegyenlített asszóban az olasznak gyűltek könnyebben a pontjai, a kétes, vitatható esetek többségében az ő akcióját látta érvényesnek a vezetőbíró, illetve a videóvisszajátszást elemző kollégája. Egylámpás tusokat szinte csak Nemcsik adott, de ezekre szükség is volt, különben hamarabb eldőlt volna az összecsapás. A magyar vívó 11-14-ről, vert helyzetből még felállt, sőt, az olasz utolsó akcióját is védeni látszott, s ő is lámpát gyújtott, de a videózás a hazai vívónak kedvezett. Nemcsik dühösen csapott ellenfele kezébe, fél perccel később viszont kezet fogott vele, és össze is ölelkeztek, mert voltaképpen nem Occhiuzzira volt dühös...

Vívó-vb
Férfi kard, egyéni
a 64 között:
Nemcsik Zsolt-James Williams (amerikai) 15-8
Szilágyi Áron-Yemi Geoffr Apithy (benini) 15-11
Pavel Bikov (orosz)-Lontay Balázs 15-11
Nicolas Lopez (francia)-Decsi Tamás 15-14
a 32 között:
Szilágyi - Vang Csing-cse 15-11
Diego Occhiuzzi (olasz)-Nemcsik 15-14
megosztom