Vívó-vb

Nemcsik és Szilágyi sem izzadt meg a 32 közé jutásért

  • MTI

A négy magyar közül kettő - Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron - bejutott a legjobb 32 közé a férfi kardozók keddi versenyében, a cataniai vívó-világbajnokságon. Decsi Tamás és Lontay Balázs kiesett.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Nemcsik könnyedén győzte le az amerikai James Williamset, aki csak 4-4-ig tudta tartani vele a lépést. Ugyancsak különösebb gond nélkül lépett tovább Szilágyi, ő a benini Yemi Geoffrey Apithyt búcsúztatta.

Decsi is közel állt a győzelemhez, olyannyira, hogy már csak egy tust kellett volna adnia a francia Nicolas Lopeznek, de 14-11-es előnyénél ez nem sikerült neki. Más kérdés, hogy az asszóvezető is közreműködött ebben. Decsi a szorgos munkával összehozott háromtalálatnyi előnyénél nekilendült, de nem érte el ellenfelét, aki viszont ekkor még minden szempontból érvényes tust adott. 12-14 után viszont akadt legalább két olyan akció, melyet a magyar kardozónak is meg lehetett volna ítélni, a videózás eredménye azonban mindkétszer francia örömöt eredményezett. Decsi edzője, egyben édesapja, Decsi István nem is akarta elhinni, hogy ilyen megtörténhet.

Lontay úgy kapott ki az orosz Pavel Bikovtól, hogy 7-4-re vezetett. Ahelyett azonban, hogy a nyolcadik találat is összejött volna, sorozatban hat tust kapott, onnan pedig már csak futott az eredmény után, miközben ellenfele egyre magabiztosabbá vált.

Vívó-vb
Férfi kard, egyéni
a 64 között:
Nemcsik Zsolt-James Williams (amerikai) 15-8
Szilágyi Áron-Yemi Geoffr Apithy (benini) 15-11
Pavel Bikov (orosz)-Lontay Balázs 15-11
Nicolas Lopez (francia)-Decsi Tamás 15-14