Vívó-vb

Mohamed Aida kikapott a nyolcaddöntőben

  • MTI
megosztom

Mohamed Aida kéttusos vereséget szenvedett Corinne Maitrejeantól, ezzel a legjobb 16 között fejezte be egyéni szereplését a női tőrözők keddi versenyében, a cataniai vívó-világbajnokságon.

Mohamed Aida számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást

Nagyon rosszul indult az asszó, a francia vívó gyorsan elhúzott 5-0-ra, szinte minden akciója eredményes volt az elején. Aztán vége szakadt a sorozatnak, Mohamed szívós munkával 4-5-re felzárkózott, de egyenlíteni nem tudott, sőt, megint nőtt a különbség, az egyperces pihenő 4-7-es állásnál kezdődött. A szünet után ismét a francia tőröző pillanatai következtek, támadásai, kitörései határozottabbak voltak, ennek eredményeként hat találattal meglépett (4-10), majd az újabb pihenőig megmaradt a különbség (7-13). Innen pedig már alig volt esély a fordításra, és ez végül nem is jött össze. Mohamed közel került a bravúrhoz, 11-13-ra, majd 13-14-re felzárkózott, de az utolsó tus Maitrejeané volt.

"Hiba volt, hogy annyira elengedtem az ellenfelemet az elején. Mindig ugyanazt akartam megcsinálni, nevezetesen a védését megkerülni, de nem sikerült - nyilatkozott az MTI-nek Mohamed a vesztes asszója után. - Túlságosan későn ébredtem, nekem is olyan agresszívan kellett volna vívnom az elejétől, mint a francia lánynak. Reális esélyem volt, hogy bejussak a nyolc közé, jó lett volna ezt az utóbbi mérkőzést megnyerni, de elszúrtam. Az utóbbi időben hiányzott a vívásomból a türelem, és most is így volt."

A keddi versenynap legjobb magyar tőrözője az olimpiai részvételi esélyeit illetően nem kívánt számolgatásokba bocsátkozni, mert mint mondta, elsősorban a csapatnak kell kiharcolnia az indulás jogát.

"Nem mi vagyunk a legkedvezőbb helyzetben, ezért nincs mese, eredményt kell produkálnunk. Ha megijedünk az olaszoktól, vagy a japánoktól, akkor nem is érdemes felmennünk a pástra" - utalt arra, hogy pénteken először az ázsiaiakkal, azután pedig - győzelem esetén - az olaszokkal kell majd összecsapniuk.

Vívó-vb
A magyarok eredményei
a 64 között:
Mohamed Aida-Szün Csao (kínai) 15-6
Anna Rybicka (lengyel)-Varga Gabriella 15-10
Kelleigh Ryan (kanadai)-Knapek Edina 14-13
Carolin Golubytsky (német)-Kreiss Fanny 5-4
a 32 között:
Mohamed-Sandra Bingenheimer (német) 15-12
a 16 között:
Corinne Maitrejean (francia)-Mohamed 15-13
megosztom