NFL

Ki állítja meg a detroiti Oroszlánokat? Senki! - videó

Az észak-amerikai Nemzeti Amerikai-futball Ligára nem jellemző, hogy néhány csapat évekig uralkodna a többieken. Bizonyos időközönként egyes alakulatok felélednek, hogy a csúcsra törjenek, egyesek pedig elhalványulnak egy időre. A Detroit Lions 1957-ben nyert utoljára bajnokságot, azonban idén újra esélyesek lehetnek, mivel az ötödik forduló után is veretlenek maradtak. Magyar idő szerint kedd hajnalban 24-13-ra emelkedtek felül a Chicago Bearsszel szemben a Monday Night Footballon.

Matthew Stafford dobja a labdát Brandon Pettigrew-nak a Detroit Lions-Chicago Bears (24-13) Monday Night Footballon az NFL-ben.
Az NFL-szezon hátralevő részében szinte minden mérkőzésen az lesz a kérdés, hogy ki állítja meg a Detroitot. A Chicago már biztosan nem, hiszen Jay Cutler és együttese ezen a mérkőzésen sem találta a győzelem receptjét. Bezzeg a detroiti csodakettős, az irányító Matthew Stafford és az elkapó Calvin Johnson, akik egy nem mindennapi 73 yardos touchdown-passzal létesítettek kapcsolatot a második negyedben. Johnson már a kilencedik TD-ját szerezte ötödik meccsén az idényben, amelyre még nem volt példa az NFL történelmében.

Calvin "Megatron" Johnson 73 yardos TD elkapása


A rutinos, már 20 éve a Lionsban játszó Jason Hanson pedig berúgta az ezért járó jutalompontot. Hanson, a liga leghűségesebb játékosa megdöntötte saját rekordját, hiszen ez volt a háromszázadik mérkőzése ugyanannál a gárdánál. Ezen túlmenően a rúgójátékos hét másik korábbi futballistával osztozik a háromszáz lejátszott mérkőzés címén. 

A Bears nem sokkal később válaszolni tudott a hátrányra. Robbie Gould 44 yardos mezőnygóljával szépítettek, majd Davist találta meg 6 pontot érő passzal Cutler.

A harmadik negyedben viszont újra harsant az oroszlánüvöltés, kétszer is örülhetett a falka. Ebben a játékrészben először Brandon Pettigrew kapott el TD-t, majd a futó Jahvid Bestnek nyitottak remek lyukat a támadófal tagjai, így 88 hosszú yardot megtéve sprintelhetett a végzónába. Az utolsó felvonás előtt az állás 21-10 volt a Detroitnak. A végső 15 percben mindkét csapat egy-egy field goalig jutott, előszőr Gould rúgott a póznák közé 49, majd a Hanson talált be 31 yardról kialakítva a 24-13-as végeredményt. A szakértők a bajnokság kezdetén, már utaltak a megerősödő Lionsra, de senki sem várta, hogy ez a sok éve gyengélkedő csapat 5-0-s győzelmi mutatóval áll majd.

A detroitiak egy további rekordot is ünnepelhettek: Jeff Backus támadó falember zsinórban százhatvanötödször kezdett a kék-szürke mezben, amely szám jelenleg a legnagyobb az aktív falemberek világában (mind támadó- és védőfal tekintetében).

A Lions legközelebb a San Francisco 49erst, a Bears a Minnesota Vikingst látja vendégül. 

NFL, 5. forduló
Monday Night Football
Detroit Lions-Chiacago Bears 24-13