EURO 2012

Jó iparosok voltunk, de szürkén játszottunk - Egervári Sándor

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Finnországgal a Puskás Ferenc Stadionban a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek utolsó fordulójában. Egervári Sándor szövetségi kapitány, Király Gábor, a csapat kapusa és Priskin Tamás, az együttes csatára a Sport Tv műsorában értékelték a mérkőzést.

Egervári Sándor, szövetségi kapitány: "Nem hiszem, hogy a finn-svéd meccs utózöngéi voltak a játékunkban. Jó iparosokként, fegyelmezetten dolgoztunk, de szürkén játszottunk, nem jelent meg a szellemesség. Meg kell majd keresnünk annak az okát, hogy miért nem jutottunk elégszer az ellenfél védekező harmadába. Az algebrában vannak lineárisan előre fejlődő teljesítmények, szerintem majd a félév végén kell összegeznünk a teljesítményünket. Sajnálom a közönségüket, amiért nem tudott győzelemmel ünnepelni, de sokan értékelték az erőfeszítéseinket, amikkel kivívtuk, kiszenvedtük a döntetlent."

Priskin Tamás: "Az első félidőben volt pár helyzetünk, amikhez csak kicsi hiányzott. összességében, visszatekintve a selejtezőkre büszkék lehetünk magunkra. Sokkal masszívabb ellenfél ellen játszottunk, mint egy éve, sajnos nem tudtuk őket feltörni. Így is fejlődtünk azonban a selejtezők során, nem szégyenkezhetünk a 19 pontunkkal."

Király Gábor: "Nem tudtunk mérkőzés közben ritmust váltani. Idegesebbek, görcsösebbek voltunk, mint kellett volna. A helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, hátul pedig elkövettünk hibákat. A finnek fegyelmezettek voltak, nagyobb nehézséget okoztak nekünk, mint mi nekik. Összességében azonban sikeresek voltunk a selejtezőkön. Ezen a mérkőzésen is nyerni akartunk, függetlenül attól, hogy nem volt esélyünk a továbbjutásra. Egy kis csalódottság volt bennünk, de a svéd egy jó csapat, nem érdemtelenül végzett előttünk. Most kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek a vb-selejtezőkön a hollandok, a törökök vagy a románok ellen."