Karrier

Ronaldinho szerint jó játékos a Honvéd nigériai légiósa

megosztom

A Budapest Honvéd új igazolása, Harmony Ikande korábban olyan világsztárokkal játszott egy csapatban mint Ronaldinho, Seedorf, Beckham, Gattuso vagy Pato.

Harmony Ikande, az AC MilaIkende több poszton is bevethető - Fotó: honvedfc.hun csapatát is megjárt Honvéd-játékos a fővárosi klub hivatalos oldalának adott interjút.

"A történet szokásos: nyáron klubot kerestem magamnak, s a játékosügynök, akivel kapcsolatban vagyok, elsőként azt javasolta, hogy próbálkozzunk Bukarestben, ugyanis onnan érkezett ajánlat. Ennek meghiúsulása után érkezett a kispesti lehetőség, tájékozódtam és jó csapatnak tűnt a Kispest. Itt megfeleltem a próbajátékon, így aláírtam. Most itt az alkalom hogy bebizonyítsam a tehetségem, hiszem, hogy sikerül. Így találtam hát Kispesten magam és bizakodva várom a folytatást."

Az AC Milannál igazi szupersztárokkal játszott együtt Ikande, aki erre roppant büszke.

"Korábbi pályafutásomat tekintve szerencsésnek mondhatom magam, hisz olyan legendás játékosokkal készülhettem egy csapatban, mint Ronaldinho, Seedorf, Beckham, Gattuso vagy Pato. Mind a technikai tudást tekintve, mind morálisan, mind a közösségi kapcsolatokat tekintve rengeteget tanultam ezektől a sztárjátékosoktól, akiket igazi idoljaimként tisztelek. Hálás lehetek a sorsnak, hogy játszhattam velük" - jegyezte meg a középpályás.

A több poszton is bevethető nigériai játékos elmondása szerint remek kapcsolatban volt a Milan sztárjaival is.

"A legfontosabb dolognak egy játékosban - így magamban is - a megfelelő pszichikai, morális hátteret, mentális állapotot tartom. Nagy példaképem, Ronaldinho mondogatta nekem mindig még a Milannál: "Harmony, jó játékos vagy, de igazán akkor lehetsz a csapatod segítségére, ha fejben is OK vagy, ha belül is minden rendben". Hasonlóképp biztatott Seedorf, Ambrosini vagy épp Gattuso is, hozzátéve: "Harmony, küzdj folyamatosan, higgy magadban, és akkor csak az ég szabhat határt az álmaidnak". A morális állapotot tehát alapvetőnek tartom, és bárhova is vet a sors, minden csapatomnál próbálom lelkileg is segíteni a társakat, ha épp hullámvölgyben van a csapat, felrázni a játékosokat, amellett, hogy a pályán is próbálom a legjobbam nyújtani."


megosztom