Asztalitenisz Eb

Női válogatottunk elődöntős - Tóthék már biztosan éremmel térnek haza

  • MTI
megosztom

A magyar női válogatott bejutott az elődöntőbe, így már biztosan érmet szerez a csapatversenyben a Gdanskban zajló asztalitenisz Európa-bajnokságon.

A Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra összetételű gárda - amely a tavalyi kontinensviadalon ötödikként zárt - a hétfői negyeddöntőben a németeket verte nagy csatában, 3-2-re.

Egy-egy győzelem és vereség után a harmadik párban asztalhoz lépő Lovas Petra nagyszerű játékkal 0-2-ről fordított az ázsiai származású Zhenqi Barthel ellen, majd az ötödik, mindent eldöntő meccsen Tóth Krisztina óriási küzdelemben - a harmadik szettben 1-6-ról felállva - bizonyult jobbnak Kristin Silbereisennél. A találkozó hat Bundesliga-játékos összecsapását hozta, ugyanis mindhárom magyar Németországban légióskodik.

Kedden 10 órától, a fináléba kerülésért a címvédő hollandok lesznek a következő ellenfelek, Téglás Péter szövetségi kapitány szerint pokolian nehéz feladat vár a mieinkre. "Jelenleg az övék a legjobb válogatott Európában, ez vitathatatlan. Az elmúlt három évben ők nyerték a csapatversenyt. - fogalmazott a szakvezető. - Nem mi vagyunk az esélyesek, így nyugodtan állhatunk oda a mérkőzésre, de persze előre nem adunk fel semmit, nyerni akarunk és megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani."

Asztalitenisz Eb
Negyedöntő
Magyarország-Németország 3-2
Tóth Krisztina-Irene Ivancan 1-3 (-6, 6, -7, -8)
Póta Georgina-Kristin Silbereisen 3-0 (8, 3, 10)
Lovas Petra-Zhenqi Barthel 3-2 (-9, -7, 7, 7, 8)
Póta-Ivancan 0-3 (-8, -9, -5)
Tóth-Silbereisen 3-1 (-6, 5, 7, 6)
megosztom