Angol foci

Csütörtökön döntenek Rooney ügyében, de Capello nem számol a csatárral

  • MTI
megosztom

Az angolok reménykednek abban, hogy válogatott labdarúgójuk, Wayne Rooney enyhe büntetést kap majd pénteki kiállítása után, bár a legrosszabb esetben az is elképzelhető, hogy a jövő évi Európa-bajnokságon a teljes csoportszakaszt ki kell hagynia. Az európai szövetség hétfői bejelentése szerint a fegyelmi bizottság csütörtökön hoz ítéletet.

A Manchester United támadója durva szabálytalanságát követően kapott piros lapot a Montenegró elleni Eb-selejtezőn, amelyen a szigetországiak a 2-2-es döntetlennel kivívták a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű tornán való szereplés jogát. A csatár előbb ráugrott, majd belerúgott Miodrag Dzudovicba.

"Ez valószínűleg nem segít Rooneyn, de tény, hogy azonnal és reklamálás nélkül elfogadta a döntésemet" - idézte a Daily Mail című lap Wolfgang Starkot, a meccs német vezetőbíróját.

Közben Fabio Capello, az angolok olasz szövetségi kapitánya azt mondta: tervei szerint Rooney nem lesz a kezdőcsapat tagja az Eb előtti felkészülési mérkőzéseken, és eltiltása lejárta után sem biztos, hogy automatikusan visszakerül az együttesbe.

Az ominózus kiállítás:

megosztom