Hamburg

Az edzőt kereső Frank Arnesen magát ültette le a kispadra

Az eddigi sportigazgatót, az egykori dán válogatott Frank Arnesent nevezték ki hétfőn a Nagy Dánielt is foglalkoztató német Hamburger SV labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé.

Frank Arnesen az új edző - Fotó: AFP

Az 55 esztendős szakember azt mondta, hogy mindkét posztját megtartja. A Nagy Dánielt is foglalkoztató Hamburger SV labdarúgócsapata még szeptember közepén menesztette posztjáról Michael Oenning vezetőedzőt. Ezt követően Frank Arnesen sportigazgató ideiglenesen Rodolfo Esteban Cardosót, a tartalékcsapat edzőjét bízta meg a HSV irányításával.

Az argentin szakembernek nincs meg a megfelelő edzői képesítése, de ideiglenes licencet kapott. Vele ugyan a VfB Stuttgart ellen megszerezte első győzelmét az együttes, a háttérben folyamatosan tárgyaltak az új vezetőedzőről. Bár kérelmezték a Német Labdarúgó Szövetségtől, az megtagadta Cardoso ideiglenes licencének a meghosszabbítását.

Arnesen az elmúlt hetekben lázasan kereste a HSV leendő edzőjét, legutóbb Baselbe utazott, hogy tárgyaljon a helyi csapat vezetőedzőjével, Thorsten Finkkel. Ám megállapodnia senkivel nem sikerült, ezért ő maga ül le a kispadra.