NFL

A Patriots nyerte az AFC keleti csoportjának rangadóját

A forduló egyik legvártabb eseménye a Patriots-Jets mérkőzés volt, mely a várakozásoknak megfelelően szoros mérkőzést eredményezett a két csoportrivális között. Mark Sanchez összekapta magát a múlt heti harmatos teljesítménye után, ám a Jets védelme BenJarvus Green-Ellis futásaival nem tudott mit kezdeni, aki két touchdownt is szerzett, nagymértékben hozzájárulva csapata 30-21-es győzelméhez.

Tom Brady gratulál Deion Branchnek a New England Patriots touchdownja után a New York Jets ellleni NFL-mérkőzésen (30-21)
Mindenki a két irányító, Brady és Sanchez csatáját várta a meccstől, ehhez képest a hazaiak QB-je csupán 1 TD-passzt adott a meccsen, ettől függetlenül dobásainak 72%-a célba ért, úgyhogy a támadások építéséből azért kivette a maga részét. A Patriots nyerőembereinek BenJarvus Green-Ellis és Stephen Gostkowski bizonyultak - előbbi két 3 yardos futást követően ért el 2 TD-t, míg utóbbi három mezőnygólt lőtt, kettőt az utolsó negyedben, amivel megpecsételte a Jets sorsát. Sancheznek sikerült túltennie magát a Baltimore elleni botrányos teljesítményén, de 2 TD-passza és 0 labdaeladása is kevés volt ezúttal a győzelemhez.

San Franciscóban gálaelőadást tartott a 49ers, akik 48-3-ra diadalmaskodtak a vendég Tampa Bay felett. Alex Smith 3 TD-passzal vétette észre magát, ezekből kétszer Vernon Davis kapta el irányítója labdáját. A szokásos Frank Gore TD sem maradhatott el a hazaiak részéről, a RB 125 yardot futott összesen a meccsen a touchdownja mellett, míg Carlos Rogers a 49ers védői közül a második negyed elején kapta el Josh Freeman passzát, majd 31 yard megtétele után szintén TD-t ért el. A vendégek becsületpontját Connor Barth szerezte, mezőnygóllal, még az első negyedben.

Matt Ryanék sem tudták megállítani a címvédő Green Bay Packerst. Bár 14-0-ra is vezettek, Mason Crosby négy mezőnygóljával - köztük egy 56 yardossal -, valamint Aaron Rodgers újabb klasszis teljesítményével - 396 yard, 66%-os passzolási hatékonyság, 2 TD-passz - megfordították a meccset a vendégek, és nyertek 25-14-re.

A San Diego Chargers is folytatta jó formáját Denverben, köszönhetően Nick Novak nem mindennapi produkciójának. A Chargers rúgója 5 mezőnygólt szerzett a mérkőzés során, ezek között egyet 51 yardról, és két extra pontot is értékesített Philip Rivers TD-ja és TD-passza után. Tim Tebow-ék csak az utolsó játékrészben tudtak igazán eredményesek lenni, de egy negyednyi játék nem tudta végül kompenzálni az előző hármat, így a Chargers nyert 29-24-re.

NFL
5. forduló
San Francisco 49ers – Tampa Bay Buccaneers 48-3
Denver Broncos – San Diego Chargers 24-29
New England Patriots – New York Jets 30-21
Atlanta Falcons – Green Bay Packers 14-25
Korábban:
Pittsburgh Steelers – Tennessee Titans 38-17
Jacksonville Jaguars – Cincinnati Bengals 20-30
Carolina Panthers – New Orleans Saints 27-30
Houston Texans – Oakland Raiders 20-25
Buffalo Bills – Philadelphia Eagles 31-24
Minnesota Vikings – Arizona Cardinals 34-10
Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs 24-28
New York Gians – Seattle Seahawks 25-36
Később:
Detriot Lions-Chicago Bears 2:30