EURO 2012

A finn kapitány meglepetést okozna a Puskás Stadionban

  • MTI

Szórakoztató mérkőzésre számít, ugyanakkor szeretne meglepetést okozni kedden a Puskás Ferenc Stadionban Mixu Paatelainen, a magyarok elleni zárókörös Európa-bajnoki selejtezőre készülő finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

"Talán nincs tétje a holnapi mérkőzésnek, ennek ellenére el kell, hogy mondjam, nagyon várjuk már az összecsapást - nyilatkozta hétfő esti sajtótájékoztatóján a szakember. - Bízom abban, hogy a magyarok is így vannak ezzel, és akkor ki tudjuk szolgálni a nézőket. A magyarok rendkívül sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, Finnországban le is győztek minket, de most mi szeretnénk meglepetést okozni."

Paatelainen jó meccsben bízik - Fotó: AFP

A tréner elmondta: elégedett volt játékosainak a svédek elleni teljesítményével a 2-1-es hazai vereség ellenére, amely amúgy azt jelentette, hogy a keddi összecsapás eredményétől függetlenül a magyarok a svédek mögött a csoport harmadik helyén végeznek, és nem jutnak ki a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű kontinensviadalra.

"A szomszéd ellen mindig nagyon nehéz futballozni, lelkileg és fizikailag is. Elégedett voltam a csapatommal, de ki kell mondjuk, a svédek ennyivel jobbak nálunk" - mondta Paatelainen.

A szakember hozzátette: a selejtezősorozat előtt a finneket gondolta volna a csoport harmadik legerősebb csapatának, ám látva a magyar csapat folyamatosan fejlődő játékát, most úgy érzi, Egervári Sándor alakulata teljesen megérdemelten végez a harmadik helyen.

Teemu Pukki, a Bundesligában szereplő Schalke 04 játékosa kemény mérkőzésre számít:"A magyaroknak nagyon erős csapatuk van, kemény meccs lesz, de felkészültünk."