NHL

A Sabres újra győzött, ezúttal Berlinben

  • Molnár Dávid

Két győztes csapat találkozott Berlinben a Buffalo Sabres és a Los Angeles Kings személyében. A Sabres, csakúgy mint a Ducks ellen egy nappal korábban, ezúttal is könyörtelenül megbosszulta az ellenfél hibáit, míg hátul Ryan Miller újabb magabiztos produkcióval rukkolt elő, ami könnyed Buffalo sikerhez vezetett.

A gól nélküli első harmad után a Sabres újonca, Luke Adam kétszer is bevette Jonathan Bernier kapuját, majd a 14. percben már 3-0-t mutatott az eredményjelző, amikor Paul Gaustad is betalált a Szablyások részéről. Hogy ne legyenek túlságosan nyugodtak a Sabres drukkerek, arról Anze Kopitar gondoskodott, aki a 40. percben szépített emberelőnyből.

A záró játékrészben azonban Miller továbbra is kifogott a Kings csatárain, és a harmad elején Drew Stafford visszaállította a háromgólos különbséget. Nőhetett volna a különbség, azonban Christian Ehrhoff gólját magasbot alkalmazása miatt érvénytelenítették. Később Kopitar erejéből futotta még egy gólra, de egyedül kevés volt fordításhoz, és csapata 4-2-re kikapott. A Sabres így némi meglepetésre 4 ponttal zárta európai turnéját, és elégedetten utazhatnak vissza a játékosok Észak-Amerikába.
Stockholmban az első európai meccseket vereséggel kezdő gárdák találkoztak, és a Rangers ezúttal is leginkább Henrik Lundqvist munkásságának köszönheti, hogy legalább 1 pontot ki tudtak hozni a Ducks elleni derbiből. A Kacsák 28-15-re lőtték túl a Rangerst, ehhez képest 65 perc játék után 1-1-et mutatott az eredményjelző, úgyhogy következhettek a rávezetések. Úgy tűnt, hogy Lundqvist fenomenális formája elegendő lesz a 2 pontra, hiszen a tavalyi gólkirály Corey Perry, majd Ryan Getzlaf kísérletét is hárította, míg a finn legenda, Teemu Selanne elvétette a kaput. Bobby Ryan azonban betalált a negyedik körben, Artem Anisimov pedig a negyedik Rangers próbálkozásból sem tudott eredményes lenni, ezzel pedig a Ducks 1-0-ra megnyerte a szétlövést, és begyűjtötte a két pontot.
A Rangers és a Ducks is két-két ponttal tér vissza hazájukba, de míg a Ducksnak egy győzelemből van két pontja, addig a Rangersnek két hosszabbításos vereségből, aminek minden bizonnyal nem örül túlságosan John Tortorella vezetőedző.

NHL
5. játéknap
Anaheim Ducks – NY Rangers 2-1 szétlövésekkel
Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 2-4
hajnali mérkőzések:
New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 0-3
Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4-3 h.u.
Toronto Maple Leafs – Ottawa Senators 6-5
Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 4-1
NY Islanders – Florida Panthers 0-2
Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 4-2
St. Louis Blues – Nashville Predators 2-4
Chicago Blackhawks – Dallas Stars 5-3
Colorado Avalanche – Detroit Red Wings 0-3
Calgary Flames – Pittsburgh Penguins 3-5
San Jose Sharks – Phoenix Coyotes 6-3