Női kézilabda BL

A Metz ellen javított a Győr

Második mérkőzésén már győztesen hagyta el a pályát a Győri ETO Audi KC, amely odahaza -  végig vezetve - győzte le a francia Metz csapatát a Bajnokok Ligája C-csoportjának vasárnapi rangadóján.

A C-csoport vasárnapi mérkőzésén az osztrák Hypot legyőző Metz és a dán Randers otthonában némileg váratlanul vereséget szenvedő Győr csapott össze.

Heidi Löke 4 gólig jutott Jól indult a tavalyi elődöntős győriek számára az összecsapás, a kapuban Pálinger Katalin szinte mindent fogott, Amorim és Görbicz gyors góljaival pedig hamar elhúzott ellenfelétől az ETO (4-1). A kezdeti lendület a szokatlanul korán kikért francia időkérés ellenére sem hagyott alább győri részről, a jó védekezésének köszönhetően könnyed gólokkal tartotta magától távol a vendégeket a magyar csapat. Pálinger a kapuban továbbra is szenzációsan teljesített, de a másik oldalon Leynaud is belejött, Pineu három gyors góljával pedig kettőre zárkóztak a franciák (10-8). A félidő közepén aztán alábbhagyott a színvonal, egyre több technikai hiba csúszott a felek játékába, és ezekben a percekben a bírók sem kedveztek az éppen támadó gárdának. A gólnélküli perceket Kanto valamint Görbicz törte meg, majd Lekics kiállítását újfent Pineu használta ki. Már csak 10 másodperc volt hátra a győri kiállításból, mikor Hornyák szabálytalankodott rossz helyen, így meghosszabbította a vendégek létszámfölényes perceit. Egy értékesített hetes itt, egy értékesített hetes ott, majd Pálinger két extrája után Lekics révén öt emberrel is növelte az előnyét a Győr (14-11). Azonos létszámban a Metz nem tudott mit kezdeni a Konkoly-csapat védekezésével, Kovacsics és Lekics viszont könnyen átlőtte a francia falat, majd a lefújás előtt még Mendy is betalált -  így 16-13-as állásnál mentek pihenőre a hölgyek. 

A második játékrész egy Görbicz-hetessel és egy Löke-góllal, na meg Pálinger védéssel indult, így a szünetben felépített három gól, gyorsan ötre hízott. Ugyan Orbánt kiküldték a játékvezetők pihenőre, ezúttal sem okozott különösebb gondot a zöld-fehéreknek tartani az ellenfelet, sőt, Löke 40. percben esett gólját követően a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége alakult ki (22-15). A félidő feléig a Metz mindössze három gólra volt képes, de ebben a periódusban Leynaud is "lehúzta a rolót" Lekicsék előtt, és akárcsak az első felvonásban, ezúttal is leült kissé a találkozó. A holtpontról a vendégek léptek el előbb, pillanatok alatt három góllal terhelték meg Pálinger hálóját,  míg az 5+1-es francia védekezés  szemmel láthatóan továbbra sem ízlett a magyaroknak -  ezért igen szoros állással vágtak neki a csapatok az utolsó tíz percnek (23-20). A hosszú győri gólcsendet Amorim törte meg egy a szaggatottról leadott felsősarkos bombával, de percekig megint nem esett gól. Alison Pineu labdaszerzése után a 54. percben kettőre hozta fel a franciákat, de Kanto kiállítása megpecsételte a lelkesen harcoló metz-i csapat sorsát. A végjátékban Görbicz még megszórta magát, így a lefújás pillanatában 28-23-at mutatott az eredményjelző.

A magyar bajnok helyenként remek támadójátékának és Pálinger Katalin védéseinek köszönhetően végig kézben tartotta a mérkőzést, a 11/10-es mutatóval záró Görbicz Anitának és kapusának vezérletével második fordulós mérkőzésén kiküszöbölte a becsületén esett csorbát. A Rába-partiaknak a sikertől függetlenül még van hová fejlődniük, a sok hiba a sorozat későbbi szakaszában bizonyosan megbosszulja magát.

Bajnokok Ligája C-csoport 2. forduló
Győri ETO Audi KC - Metz HB 28-23 (16-13)
Győr, játékvezetők: Arntsen, Gullaksen (norvégok).
GYŐR: Pálinger, Lunde-Haraldsen (kapusok), Amorim 5, Hornyák 1, Görbicz 10 (5), Kovacsics 2, Kurucz, Lekics 3, Löke 4, Orbán 1, Planéta, Radicsevics 2, Tóth, Vérten. Edző: Konkoly Csaba.
METZ: Glauser, Leynaud (kapusok), Andrjusina 1, Broch 3, Cocciale, Kanto 2, Limal 2 (1), Luciano 1, Mendy 5, Ngo Leyi, Ognjenovic 2 (1), Pineau 7, Ringayen, Zaadi. Edző: Sebastien Gardillou.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 3/2

 

Bajnokok Ligája C-csoport
Állás
1. Randers 4 pont/2 mérkőzés
2. Metz 2/2
3. Győr 2/2
4. Hypo NÖ 0/2
Az első két helyezett jut tovább a középdöntőbe.