U21-es válogatott

Az életben maradásért küzd a Róth-csapat Törökországban

Az U21-es válogatott repülőgépe kis késéssel érkezett meg Isztambulba, így a csapat a legnagyobb pénteki csúcsforgalomban buszozott el szálláshelyére. Este a szombati mérkőzés helyszínén vezényelt egyórás, átmozgató edzést Róth Antal szövetségi edző.

Róth Antal csapata nagy feladat előtt áll - Fotó: mlsz.hu

A játékosok délelőtt szálltak buszra Telkiben, és a repülőgép egyórás késése, illetve az isztambuli közlekedési torlódások miatt csak helyi idő szerint 19 órakor foglalhatták el szállásukat a belvárosban. Az mlsz.hu tájékoztatása szerint Róth Antal 19.45-től vezényelt hatvanperces edzést az Isztambul belvárosában található, mintegy 15 ezer fő befogadására alkalmas Kasimpasa-stadionban.
 
Kálnoki-Kis Dávid kisebb gyomorrontással bajlódott az egész nap folyamán, ezért nem végzett teljes értékű munkát, de várhatóan ő is bevethető lesz a 7. Európa-bajnoki selejtező csoport élén álló török csapat ellen, akárcsak a keret további tagjai. 

A házigazda törökök három győzelemmel kezdték a selejtezőkört, Liechtensteint kétszer, Írországot pedig hazai pályán verték meg, és nagy önbizalommal várják a találkozót. A magyar együttes két vereséggel kezdte a selejtezősorozatot, egy harmadikkal Róth Antalék gyakorlatilag három forduló után kiszállnának a továbbjutásért folytatott versenyből.

A 18 órakor kezdődő mérkőzést a Sport 2 televízió élőben közvetíti.