EURO 2012

A holland kapitánynak elege van a Bayern Münchenből

Bert van Marwijknek a hócipője tele van a Bayern Münchennel, amely Arjen Robben kiújult sérülése miatt a holland válogatottat hibáztatja.

Bár Arjen Robben nem volt tökéletes állapotban, a Bayern München vezetői elengedték őt a holland válogatotthoz. A középpályás a bajorok legutóbbi három mérkőzésén csak csere volt, Bert van Marwijk szövetségi kapitány azonban számított rá a nemzeti csapatnál.Egészen addig, amíg a válogatott orvosa megállapította, nincs minden rendben a szélső ágyékával. A rendkívül sérülékeny, 27 éves, világbajnoki ezüstérmes futballistát megműtötték, ezért tíz napot kell kihagynia.

A holland kapitánynak elege van - Fotó: AFP

A Bayernnél a hollandokat tartják a felelősnek azért, hogy Robbennek ismét kés alá kellett feküdnie, ez azonban igencsak feldühítette a kapitányt.

„Minket hibáztatnak, miközben hálásnak kellene lenniük, hogy újból megvizsgáltuk, és észrevettük a problémát. Ez nem fair” -  mondta Van Marwijk dühödten. - Már amikor a meghívót küldtük Moldova és Svédország ellen, mondta, hogy nem teljesen egészséges, és fájdalmai vannak, ha játszania kell.”

A Bayern München és a holland válogatott elméletileg barátságos mérkőzést játszik május 22-én, de amennyiben Van Marwijken múlik, ez nem történik meg

„Ha rajtam múlik, nem játszunk a Bayernnel. Elegem van belőlük” – adott tömör választ a vonatkozó kérdésre.