Bundesliga

A Basel sikeredzőjét csábítja a Hamburg

Német sajtóhírek szerint a Hamburger SV sportigazgatója, Frank Arnesen, és médiaigazgatója, Jörn Wolf Baselbe utazott, hogy tárgyaljon a helyi csapat vezetőedzőjével, Thorsten Finkkel.

Nehezítheti a szerződéskötést, hogy a 43 éves Finknek 2013-ig van szerződése a svájciakkal, akikkel legutóbb a Manchester United otthonában szerzett pontot a BL-ben. A Basellel két bajnoki címet és egy kupát nyerő tréner korábban Ingolstadttal jutott fel a német másodosztályba, előtte pedig Giovanni Trapattoni segítőjeként tevékenykedett az osztrák Red Bull Salzburgnál.

Fink lehet a HSV edzője - Fotó: AFP

Mint minden nagyobb klubnál, szóba került itt is Guus Hiddink, a török válogatott szövetségi kapitánya is. A Hamburgnak mindenképpen edzőt kell találnia a következő, Freiburg elleni Bundesliga-mérkőzéséig. A Nagy Dánielt is foglalkoztató Hamburger SV labdarúgócsapata még szeptember közepén menesztette posztjáról Michael Oenning vezetőedzőt. Ezt követően Frank Arnesen sportigazgató ideiglenesen Rodolfo Esteban Cardosót, a tartalékcsapat edzőjét bízta meg a HSV irányításával.

Az argentin szakembernek nincs meg a megfelelő edzői képesítése, de ideiglenes licencet kapott. Vele ugyan a VfB Stuttgart ellen megszerezte első győzelmét az együttes, a háttérben folyamatosan tárgyaltak az új vezetőedzőről. Bár kérelmezték a Német Labdarúgó Szövetségtől, az megtagadta Cardoso ideiglenes licencének a meghosszabbítását.