Sportgazdaság

Újra keresik a szponzorok Tiger Woodsot

  • VNA
Címkék:

Hosszú idő után ismét egy komoly világcég kötött szponzori megállapodást Tiger Woods-szal, a tavalyi botrány már a múlté, az egykori világelső játéka azonban még nem javul.

Az egy évvel ezelőtt kirobbant szex-afférja után pánikszerűen hagyták el szponzorai a korábbi világelső golfozót, Tiger Woodsot. Az amerikai klasszis ugyan a pályán még nem talált vissza a győzelmi útra, de konszolidálódni látszó magánélete hatására hosszú idő után ismét megállapodást kötött egy jelentős szponzorral. A svájci óragyártó, a Rolex már korábban is dolgozott együtt a mosta a világranglista 51. helyére visszacsúszó játékossal, akivel a botrányok után és feleségétől, Elintől történt válása után most is ismét komolyan számol.

Tiger Woods újra jó lesz a szponzoroknak?

„A Rolex mag van győződve arról, hogy Tiger Woodsnak még hosszú karrierje lesz, hiszen olyan képességekkel rendelkezik, amellyel golf történelmet írhat” - szól a cég csütörtöki közleménye, amely a megállapodás anyagi részleteire nem tér ki. Az utolsó tornagyőzelmét még 2009 novemberében megszerző Woods eddig 14 major tornát nyert meg pályafutása során és még ha idei éve nem is sikerült jól, játéka fejlődik és mivel új caddie-t is talált magának, így sokan bíznak benne, hogy a régi Woods tér majd vissza a greenekre.

Akkor pedig az őt korábban elhagyó támogatók (AT&T, Accenture, Tag Heuer, Gatorade, Gilette) ismét sorban állhatnak majd érte a reklámpiacon. A pénzügyi potenciál ugyanis még mindig megvan a színesbőrű sportolóban, aki a Forbes magazin napokban közölt kimutatása szerint még mindig a sportvilág legjobban eladható „terméke”.