Autósport

Szalay Balázst nevezték ki a Hungaroring üzletfejlesztési igazgatójának

A Hungaroring Sport Zrt. üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozik október 3-tól Szalay Balázs

A Hungaroring Sport Zrt. vezetősége egy hároméves terv alapján azt szeretné elérni, hogy gazdaságilag nyereséges vállalkozássá váljon minden tekintetben. Éppen ezért létrehozták az üzletfejlesztési igazgatói posztot – amely a pályával kapcsolatos üzletfejlesztéseket, marketing és pr-tevékenységeket, illetve az értékesítési terület feladatait fogja össze –, amelyre Szalay Balázst nevezték ki. Az üzletfejlesztési igazgató kijelentette, ugyan több sportcélú és társadalmilag fontos szerepvállalásra is készülnek, ám elsősorban olyan projekteknek adnak helyt, ami gazdasági hasznot hoz a cégnek.

Amikor 2010 szeptember elején Gyulay Zsolt váltotta Palik Lászlót a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói posztján, az új vezető azonnal bejelentette, azt szeretné elérni, hogy irányítása alatt önállóan – és ne az állami támogatásoknak köszönhetően - váljon nyereségessé az ország talán legnagyobb sportvállalkozása. Azóta a szükséges átszervezések megtörténtek, a pálya értékesítését a cég visszavette a saját kezébe, és a változások lezárásaként október 3-tól létrehozták az üzletfejlesztési igazgatói posztot, amelyre Szalay Balázst nevezték ki.

A Hungaroring Sport Zrt. vezetősége egyértelműen azt reméli a tapasztalt és remek kapcsolatokkal rendelkező Szalaytól, hogy a mogyoródi pályán található valamennyi létesítmény – például a pályacsík, az off-road pálya és a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum – kihasználtsága megnőjön, és nagyobb bevételt hozzon a cég számára.

"A termékfejlesztés, a marketing, az értékesítés és a PR-tevékenység irányítása mindenhol összehangolt munkát követelt, amit csak egymásra utalva lehet eredményesen végezni, így itt is egy kézbe került mind a négy terület, azaz ezek vezetése a legfőbb feladatom. Egyértelmű a célom: olyan fejlesztéseket, projekteket fog a Hungaroring innentől fogva támogatni, ami veszteség helyett nyereséget hoz a cég számára" – jelentette ki az újonnan kinevezett üzletfejlesztési igazgató.
Szalay Balázs szerint mindez nem jelenti azt, hogy a mogyoródi pálya bezárná a kapuit az emberek autó-, és motorsport szeretete előtt, és több olyan programot is szerveznek 2012-ben is, amiben a MAMS és a MNASZ vagy éppen a rendőrség, mint társszervező szerepel majd.

"Több olyan közös projektet szeretnénk elindítani, ami például a gyermekeknek fog szólni, hisz később belőlük is kikerülhetnek leendő partnereink. Ugyancsak folytatjuk sportszakmai és biztonságos közlekedést elősegítő oktatási programjainkat" – fogalmazott a 46 éves kiváló tereprali versenyző.