Premier League

Mikel Artetát orvosi vizsgálat nélkül igazolta le az Arsenal

A spanyol középpályása kijelentette, hogy nem azért szerződött az Arsenalba, hogy Fabregast pótolja, hanem a saját útját szeretné járni.

Arteta nem szeretné pótolni Fabregast - Fotó: AFP

Mikel Arteta elárulta, orvosi vizsgálat nélkül igazolta le az Arsenal az Evertontól az átigazolási szezon utolsó napján.

„Nagyon stresszes volt az a nap. Este 6 órakor azt mondták, mindennek vége, fél 9-kor pedig mindent elölről kezdtünk. De arra már nem volt idő, hogy orvosi vizsgálaton essek át. Bementem az Everton székházába, és azt mondtam az Arsenalnak, hogy bízzanak meg bennem. Ha bármi egészségügyi problémát találtak volna, az az én felelősségem lett volna” - mondta a spanyol középpályás.

Az Ágyúsok 10 millió fontot fizettek érte, és kimondva-kimondatlanul a Barcelonába távozó Cesc Fabregas pótlása a dolga.

„Nyilvánvaló, hogy a klub egy-két hónapja nehéz helyzetben van, ezért sokan csalódottak. De mi kijövünk ebből, a szurkolóinknak okot kell adni, hogy visszanyerjék az érdeklődésüket. Nem azért vagyok itt, hogy Cesc-t pótoljam, ha ezt megpróbálnám, rosszul tenném. Én néhány hete vagyok itt, ő pedig hét évet töltött itt. A személyiségem is teljesen különbözik az övétől, meg kell találnom a saját utamat, a saját stílusomat. Cesc volt az Arsenal legjobb játékosa, és a Premier League három legjobbjában is benne volt. Az én célom, hogy a maximumot nyújtsam mint játékos, ezzel segítsem a csapatot amennyire csak tudom" - nyilatkozta a 29 éves futballista.