EURO 2012

Bíztunk benne, hogy hozzásegítenek minket a finnek a második helyhez - Egervári

Svédország 2-1-re legyőzte Finnországot az Európa-bajnoki selejtezősorozat E csoportjában, ezzel eldőlt, hogy a magyarok - az utolsó, finnek elleni mérkőzés eredményeitől függetlenül - a harmadik helyen zárnak a hatosban, azaz már nem juthatnak ki a 2012-es kontinensviadalra. Egervári Sándor szövetségi kapitány a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, és csalódott az eredmény miatt, de hosszú távú tervekhez mérve reálisnak tartja harmadik helyezésünket.

"Csalódott vagyok, mert benne volt a meglepetés a mérkőzésben. Sajnos a kapu előtti szituációkban tanácstalanok voltak a finnek, és ez döntő volt. A mérkőzés jelentős részében arról szólt a játék, amit a finnek szerettek volna, ez számomra is meglepetés volt. A találkozó előtt bizakodtunk, hogy a csoport második helyéhez segítenek minket, de elmaradt ez a lehetőség" - kezdte értékelését a szövetségi kapitány a Digi Sportnak.

"Nekünk a saját magunk dolgaival kell foglalkoznunk innentől kezdve. Egy folyamat része lesz a keddi, finnek elleni mérkőzés, fel kell készítenünk a játékosokat egy nehezebb feladatra, a világbajnoki selejtezőkre - mondta Egervári a csapat előtt álló feladatokról. - Ez a csapat rálépett másfél évvel ezelőtt egy útra, hosszú távon gondolkodunk, ezért nagyon elkeseredettek nem lehetünk. Rövidtávon, másfél év alatt nem lehetett elérni azokat a célkitűzéseinket, amit inkább 4-6- évre terveztünk be" - tette hozzá.

"Amszterdamban voltunk a legközelebb az egy pont megszerzéséhez, sajnálom, hogy azzal a jó játékkal nem sikerült pontot szereznünk. A svédek elleni első mérkőzésen még nem voltunk felkészülve a bravúrra az új csapattal" - fogalmazott a szakvezető a "hiányzó" pontokról.

"Elsősorban már inkább a vb-re való felkészülés jegyében fog zajlani a keddi mérkőzés, természetesen nyerni szeretnénk" - zárta nyilatkozatát Egervári, aki azt is elmondta, hogy Dzsudzsák Balázs szerepléséről az orvosi stáb dönt, kockáztatni nem szeretnének.