Premier League

André Villas-Boas 10-15 évig irányíthatja a Chelsea-t

  • MTI

André Villas-Boas követheti a Manchester Unitedet irányító Sir Alex Ferguson vagy az Arsenal kispadján ülő Arsene Wenger példáját, s akár 10-15 évig is a Chelsea vezetőedzője lehet - legalábbis így vélekedik Bruce Buck, a londoni labdarúgóklub elnöke.

Villas-Boas hosszú ideig maradhat a Chelsea-nél - fotó: AFP

A Kékek hét trénert "fogyasztottak el" azóta, hogy az orosz milliárdos, Roman Abramovics 2003-ban megvásárolta az egyesületet, Buck azonban úgy gondolja, a nyáron érkezett portugál tréner hosszú távú megoldást jelenthet.

"Még csak 33 éves, de már ért el sikereket. - fogalmazott az elnök. - A múltban olyan edzőket alkalmaztunk, akik tapasztaltak és sikeresek, most viszont egy fiatalembert választottunk, aki remélhetőleg nagy győzelmeket arat majd a Chelsea-vel. A megfelelő tréner akár 10-15 évig is a posztján maradhat, s Andre korát elnézve akár ő is lehet ez az ember. Sokan kérdezik, hogy egy 33 éves hogyan irányíthat egy 31 éves játékost, de hadd mondjam el, hogy ő ezt nagyon jól csinálja."

Az MU-nál Ferguson novemberben ünnepli 25 éves jubileumát, míg Wenger 15 éve irányítja az Ágyúsokat. A hamarosan 34. születésnapját ünneplő Villas-Boas az előző idényben portugál bajnokságot és kupát, valamint Európa Ligát nyert az FC Portóval, s korábban Jose Mourinho segítőjeként már dolgozott a Stamford Bridge-en.