Férfi kézilabda BL

Nagy Lászlóék bő egy félidő reményt adtak a Schaffhausennek

Idegenben aratott kötelező győzelmet a Barcelona férfi kézilabda-csapata a Bajnokok Ligájában a Schaffhausen ellen. A katalánok jól kezdtek, utána azonban sokáig nem tudták leszakítani a svájciakat. Végül a második félidő közepe táján tudtak döntő különbséget kialakítani, amit tartottak is a mérkőzés végéig. A Hamburg szintén idegenben, a Constanta ellen tudott nyerni.

Valamivel talán jobban kezdett a Schaffhausen, mint a Barcelona, de már az első tíz perc végén úgy tűnt, hogy a vendégek gyorsan eldöntik a találkozót, hiszen három-négygólos vezetést szereztek. Ezt követően azonban felkeményedett a hazaiak védekezése, így az is belefért, hogy támadásban sokszor pontatlanok voltak, és kapkodtak, lépésről lépésre közelebb lopóztak a Bajnokok Ligája címvédőjéhez, a félidőben pedig már csak egyetlen gól volt a hátrányuk. (13-14)

A papírforma alapján a második játékrész elején illett volna elhúzniuk Nagy Lászlóéknak, a hazaiak cserekapusa, Quadrelli azonban egymás után fogott néhány ziccert, így társai elsősorban Starczannak köszönhetően egyenlő állás közelében tartották az eredményt. A második félidő középső harmadában azonban végül kijött a tudásbeli különbség, Rutenka vezérletével fokozatosan növelte előnyét a Barcelona, így a hajrá kezdetén már négy-öt gól volt a csapatok között. Ezt az előnyt a katalánok különösebb erőlködés nélkül tartották még úgy is, hogy a svájciak kapujába visszaálló Vaskevicius sem védett sokkal rosszabbul, mint társa.

Az utolsó percekben így lassan elfogyott a hazaiak lelkesedése, végül 30-26-ra nyerte a Barcelona az A csoport csütörtöki mérkőzését.

A játéknap másik találkozóján a Hamburg a Constantához látogatott, és jóval könnyebben, a félidőben már öt góllal vezetve, 34-26-ra győzött a C csoportban.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
A csoport
Schaffhausen-Barcelona 26-30 (13-14)
C csoport
Constanta-Hamburg 26-34 (12-17)