NBA

LeBron James az NFL-ben folytatja?

  • VNA

Amerikában régóta pedzegetik, hogy LeBron James atletikus képességei az amerikai fociban is hasznosíthatóak lennének - az NBA lockout segíthet ennek gyakorlati próbájában.

Jelenleg még nem lehet tudni, hogy elkezdődik-e egyáltalán az NBA 2011/12-es szezonja, így a nagy sztárok többsége igyekszik bebiztosítani magát a játék nélküli időszakra. Az európai sztárok hazájukban kerestek „menedéket” az átmeneteinek gondolt időszakra, így Andrej Kirilenko a CSKA Moszkvához, míg Tony Parker a francia Villeurbanne csapatában pattogtat majd.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az amerikai szupersztárokkal, hiszen Kobe Bryant olaszországi igazolása sem lett még véglegesítve. A Miami Heat sztárja, LeBron James egyelőre nem hallatott magáról ebben a kérdésben, de könnyen lehet, hogy egy másik sportágban is kipróbálja majd magát az NBA-szünetet kihasználva. „Éppen egy focicsapat edzéséről jöttem. Nagyszerűen éreztem magam, hiszen újra a pályán állhattam” - írta Twitter oldalán James, aki egykori főiskolája, a St. Vincent - St. Mary’s edzésén vett részt.

LeBron James a sportágváltással kacérkodik
Kedd óta a hétszeres All-Star válogatott kosaras az Ohio állambeli Akronban, szűkebb hazájában tartózkodik, amellyel újabb táptalajt ad azon pletykáknak, amely szerint esetleg az NFL-ben is kipróbálja majd magát. James már az iskolában is játszott amerikai futball mérkőzéseket a kosárlabda mellett, sőt a „Fighting Irish” csapatában elkapóként (wide receiver) játszott is. A 26 esztendős játékossal kapcsolatban a szakértők évek óta spekulálnak, hogy különleges atletikus képességeit kihasználva akár az NFL-ben is sikeres lehetne. Lehet, hogy nem kell sokat várni rá, hogy egy csapat - a vele járó hatalmas hírverésre is spekulálva - esélyt adjon Jamesnek?