Ferencváros

Elmarad a Presov elleni edzőmeccs, Détári pihenőre küldte a játékosokat

Elmarad a Ferencváros csapatának hétvégére tervezett edzőmérkőzése a szlovák első ligás Tatran Presov együttese ellen, mert a sok hiányzó miatt nem lenne elég hadra fogható játékosa a zöld-fehéreknek, amivel érdemes lenne lejátszani a találkozót.

Szerdán a Ferencváros az Üllői úton kapott ki 2-0-ra a tartalékosan felálló Kaposvár csapatától a Ligakupa 3. fordulójában, így Détári Lajossal sem tud egyelőre kimászni a gödörből a zöld-fehér alakulat. A ferencvárosiak hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az előzetesen szombatra meghirdetett edzőmérkőzés az eperjesiek ellen elmarad, miután Détári Lajos és a szakmai stáb mérlegelte a csapat helyzetét. Détári a hétvégére szabadágot adott a játékosoknak -

"Jelen pillanatban több sérült játékosunk van a keretben, valamint a külföldi játékosokat hazaengedtem a hétvégére - mondta Détári. - Az NB II-es csapatunk pedig fontos bajnoki mérkőzés elé néz vasárnap, ahová 4-5 játékos is besegít majd az első keretből. Így nincs annyi hadra fogható labdarúgó, akik érdemben le tudnák játszani a szombati edzőmérkőzést. A Kaposvár elleni meccs után három teljes nap pihenőt kap a csapat, mialatt mi, a vezetőséggel kialakítjuk részükre a következő hét programját. Komoly beszélgetésekre is sor kerül, hiszen elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy komolyan át kell értékelnünk az elmúlt időszakot és körvonalazni a jövőbeli terveket, hogy melyik játékos az, aki a lehető legtöbbet tesz vagy tehet azért, hogy a Ferencváros elmozduljon a kieső helyről. Ezt kötelessége a csapat minden tagjának átéreznie! A tegnapi mérkőzéssel kapcsolatban azt vártam volna, hogy többen bizonyítsák, helyük van a kezdő csapatban, de sajnos a meccsen látottak alapján bebizonyosodott, hogy nagyon sokan még fizikai és taktikai lemaradásokkal küzdenek, amelyből csak egy kiút van: dolgozni, dolgozni, dolgozni...".

Az FTC Détári irányításával ugyan a Zalaegerszeget odahaza 2-0-ra legyőzte, de azon kívül a bajnokságban és a Ligakupában összesen 5 vereség a mérleg - mindössze egy rúgott góllal.