Sportpolitika

Az UEFA újra változtatna a válogatott versenynaptáron

  • VNA

Az Európai Labdarúgó Szövetség ismét változtatna a nemzetek közötti válogatott meccsek menetrendjén, az UEFA a hétvégi találkozókat erőltetné.

Ismét belenyúlna a válogatott találkozók kialakult nemzetközi menetrendjébe az UEFA. Az európai labdarúgást irányító szervezet főtitkára, Gianni Infantino szerdán egy londoni konferencián ugyanis arról beszélt, hogy szeretnének több nemzetek közötti találkozót a hétvégéken látni. „Ha a hétvégét átengedjük más sportágaknak, akkor az hosszú távon negatív hatásokat hozhat magával” - indokolta a módosítási javaslatot Infantino.

Jelenleg az Európa-bajnoki selejtezőket pénteki és keddi napokon játsszák le a csapatok, amelyet az UEFA úgy módosítana, hogy az első játéknapot csütörtöktől-szombatig húzná szét, ezzel teremtve lehetőséget arra, hogy az egyes csapatok hétvégi mérkőzéseken fogadhassák ellenfeleiket. A tervet az UEFA Végrehajtó Bizottságának még el kell ugyan fogadnia, de Infantino elmondása szerint az 53 tagszervezet képviselői egyetértenek az javaslattal. A játéknap „terítését” a televíziós társaságok is támogatják, hiszen az általuk is fontosnak ítélt mérkőzések így nem egyetlen este során kerülnének lebonyolításra.