Kézilabda

A Carbonexnél elvárás a PAOK elleni továbbjutás

Szombaton Görögországban kezdi meg szereplését a nemzetközi porondon a Tatabánya-Carbonex férfi kézilabda-együttese, amely a görög PAOK Szaloniki vendége lesz az EHF Kupa 2. fordulójában.

A magyar csapat mostani ellenfele az a PAOK lesz, amelyik a 2009/2010-es Bajnokok Ligája idényben nagy meglepetésre hazai pályán legyőzte a Pick-Szeged együttesét, megszerezve ezzel első pontjait az elitsorozatban. A tatabányaiak vezetőedzője, Debre Viktor ugyanakkor arra panaszkodott, hogy szinte semmilyen információval nem rendelkeznek a görög csapat játékát illetően.

"Nem tudok róluk továbbra sem semmit" - mondta Debre Viktor vezetőedző a carbonexkc.com-nak. - Megnéztem az interneten róluk egy-két dolgot, de szinte semmit nem tudok. Úgy látszik, hogy a görög kézilabda annyira nem érdekli még az embereket. Azt tudom, hogy abból a csapatból, akik néhány éve a Szeged ellen játszottak, még körülbelül tízen ott játszanak. A tavalyi csapatukhoz képest is nagyon kevés a változás. Azt is tudjuk, hogy nincs külföldi játékosuk. Nagyon nehéz így készülni" - tette hozzá a tréner. - Minden meccs előtt vannak videóink, amiket elemezgetünk. Így volt ez tavaly is. Ígéretet kaptunk videóra, de az egyelőre még nem érkezett meg."  Valószínűleg már nem is fog, illetve ha mégis, az idő szűke miatt nem sok hasznára válik a magyar fél számára. Ennek ellenére a Carbonex jó esélyekkel vághat neki a párharcnak. "Nem azért megyünk ki, hogy kikapjunk, ez egyértelmű. Az elvárás a továbbjutás. Szeretnénk kint jó eredményt elérni. Jó lenne nyerni, mert az nyugodtságot adhat a visszavágó előtt. De nem tudjuk igazából mi vár ránk, ezért nem is nagyon tudom, mire számíthatunk - árulta el aggályait Debre Viktor.

EHF Kupa
2. forduló
PAOK Szaloniki - Tatabánya-Carbonex KC 18.00