Tévez-ügy

Hathetes eltiltással és másfél millió fontos bírsággal sújtaná a City Tévezt

A Manchester City "első körben" a maximálisan kiszabható két hetes felfüggesztéssel büntette Carlos Tévezt, de a The Sun információ szerint a klub jogászai hat hetes eltiltást szeretnének kieszközölni a PFA-nél (Profi Labdarúgók Szervezete). Ez még nem minden, másfél millió (!) fontos büntetést szabnának ki az argentin csatárra.

Hat hetes eltiltással és másfél millió fontos bírsággal sújtaná a City Tévezt

A City szeretné "bebizonyítani", hogy Tévez többet érdemel, mint a két hetes eltiltás és az 500 ezer fontos bírság, a PFA-nél a Sky Sports csatorna felvételével támasztaná alá igazát. "Nem éreztem volna jogosnak, hogy pályára lépjek, ezért nem játszottam" - nyilatkozta Tévez a Bayern München elleni mérkőzés után.

Tévez ugyan hetente 250 ezer fontot keres a gyárvárosban, de a másfél millió font azért az ő bankszámláját is megsínylené.

A City korábbi csapatkapitánya a Bayern elleni, szeptember 27-i Bajnokok Ligája-találkozón nem volt hajlandó csereként beszállni a játékba. Azután viszont - így a klubvezetőség előtti meghallgatásán is - azt állította, hogy nem tagadta meg a pályára lépést.

A 27 éves klasszis sorsa továbbra is bizonytalan, Roberto Mancini nem akarja többet látni a csapatban, és átadólistára tenné, és a vezetőség is pénzt szeretne látni belőle.