Férfi kosárlabda

Fényes éremre vágynak Körmenden

A tulajdonos szerint nagy mértékben sikerült a Körmend játékosállományát megerősíteni, ezért a minimális cél a négy közé kerülés lesz.

A legutóbbi szezonban bajnoki bronzérmes MJUS-Fortress Körmend sajtótájékoztatót tartott, amiről a bb1.hu számolt be. Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos úgy vélekedett, jól sikerült megerősíteniük a játékoskeretet, de erre szükségük is volt a klubnak.

"Jövőre lesz ötvenéves a klub, ezt méltóképpen szeretnénk megünnepelni. Két éve vásároltam meg a klubot. Akkor teljes csődközeli helyzetben volt, mindössze másfél hónapra volt attól, hogy megszűnjön Körmenden a kosárlabda, a csapat a tizenkettedik helyen állt. Mára sikerült teljesen konszolidálnunk a helyzetet, a tartozásokat kifizettük a játékosok és az ügynökök felé is. Azon kevés klub egyike vagyunk, amelynek stabil és kiszámítható a gazdálkodása. Nem ez volt a végcél, mindezt szeretnénk továbbfejleszteni, hogy a Körmend a magyar kosárlabdamezőny egyik topcsapata legyen, és hosszútávon eredményesen szerepeljen a nemzetközi porondon is. A fennállásunk ötvenedik évfordulója ennek egy fontos állomása lehet" - mondta a klubvezető.

Sabáli Balázs vezeti a csapatot - Fotó:index.hu

Körmenden minimális cél a négy közé kerülés, de ennél azért komolyabbak az álmai a klubvezetőnek.

"Úgy érzem, hogy nagyon jelentős mértékben sikerült megerősíteni a játékoskeretet – folytatta Szabó-Forrai. – A potenciális ellenfelek állományát nézve az utóbbi öt-nyolc év legerősebb idénye elé nézünk, tehát bőven van konkurencia. Az a minimum, hogy a legjobb négy között ott legyen a csapat. Ez tehát nagyon alapcélkitűzés. Szeretnénk, hogy minél fényesebb legyen az érem. Megszépült a csarnokunk, a tatarozás során a hangtechnikát is felújítottuk, így a játékosok és a közönség is méltó környezetben érezheti magát mérkőzésről-mérkőzésre."

A körmendi csapat rutinos játékosa, Németh István kijelentette, a játékoskeret alkalmas a bajnoki aranyérem megnyerésére.

"Rengeteg dolog kell a végső sikerhez: szerencse, sérülésmentes szezon, jó csapatkohézió, az ellenfelek gyenge formája. Messze van még május, most még nem lehet kijelenteni, hogy bajnokok leszünk, egyrészt mert most még ködbe vész a jövő, másrészt mert ekkora terhet nem is rakhatunk a saját vállunkra. Könnyebb úgy játszani a meccseket, hogy nem kell minden percben görcsölnünk."