Forma-1

Sok hűhó semmiért - állítja a Ferrari

Hétfőn bejárta a világsajtót az a rádiófelvétel, amelyben Felipe Massa versenymérnöke arra biztatja pilótáját, hogy tegye tönkre Lewis Hamilton versenyét a vasárnapi, Szingapúri Nagydíjon. A Ferrari most hivatalos honlapján cáfolta, hogy bármiféle rossz szándék vezérelte volna őket.

"Tartsd fel Hamiltont, amennyire csak tudod! Tegyük tönkre a versenyét, amennyire csak tudjuk! Gyerünk, fiú!" - hallhatóak Rob Smedley szavai a Forma-1 hivatalos oldalán közzétett összefoglalóban.

"Igaz, hogy Felipe Massa versenymérnöke a »tönkretenni« szót használta, ami politikialiag nem a legkorrektebb kifejezés verseny közben, de semmi rossz szándék nem volt benne. Ezt nem is lehet feltételezni, hiszen Rob egy Middlesbrough-ban született és nevelkedett angol srác!"

"Az is igaz, hogy a rádióüzenet után Massa és Hamilton a boxba ment kereket cserélni, de az ütközés csak később történt. Semmi köze nem volt a beszélgetéshez. Semmiből sem tartott volna figyelmen kívül hagyni a rádióbeszélgetést, de a Forma-1 őrült világában megtörténnek ilyenek. Ahogy Shakespeare is mondta, sok hűhó semmiért."