EURO 2012

Nem félünk az olaszoktól - Milos Kraszics

A Juventus szerb középpályása szerint ugyan hazája válogatottja hosszú idő óta nem nyert igazi topcsapat ellen, de az olaszok ellen ezen változtatnának.

A szerb kiválóság "bosszút" állna az olaszokon
Az 2012-es Európa-bajnoki selejtezők C-csoportjának rangadóján pénteken Szerbia Belgrádban látja vendégül Olaszország legjobbjait. A két csapat legutóbbi genovai találkozása nem a futballról, sokkal inkább a szurkolói rendbontásról maradt meg az emlékezetekben, de a Juventus labdarúgója szerint ez miatt is dolgozik bennük plusz motiváció.

"Nem fogunk megijedni az olaszoktól, bár tudjuk, hogy Cesare Prandelli szövetségi kapitány nagyon komolyan veszi majd a találkozót - mondta Kraszics a Tuttosportnak. "A tavaly Genovában történtek extra motivációt adnak mindannyiunknak . Régen győztünk már le igazi sztárcsapatot, de most azon leszünk, hogy ezen változtassunk".

Szerbia két fordulóval a vége előtt nyolc pontos hátrányban van a listavezető - és egyben már továbbjutó - olaszoktól, de csak eggyel előzik meg Észtországot és hárommal Szlovéniát. Az utolsó fordulóban a szlovénekkel találkoznak majd, tehát nincs még a szerbek számára biztosítva a pótselejtezőt érő második hely.

A belgrádi találkozóra egyébként az olasz szövetség - egyeztetve az európaival - nem igényelt jegyeket, így az itáliai szimpatizánsoknak nem lesz módjuk rá, hogy "visszavágjanak" a tavaly októberben (lenti videón) történtekért. Az olasz szurkolókon kívül nem utazik el déli szomszédainkhoz Domenico Crisito sem, aki ágyékproblémái miatt nem állhat hazája rendelkezésére.