NBA

Kirilenko hazaigazolt a CSZKA Moszkvához

  • MTI
megosztom

A legjobb orosz kosarasként számon tartott Andrej Kirilenko az NBA-s Utah Jazz után hazai klubban, a CSZKA Moszkva csapatában folytatja profi pályafutását.

A 30 esztendős játékos  - a fővárosiak keddi közleménye szerint - három évre szóló megállapodást írt alá azzal a kikötéssel, hogy bármikor visszatérhet az észak-amerikai profi ligába. Ez utóbbi kitétel akkor válhat fontossá, ha elkezdődik az új NBA-idény, amitől azonban változatlanul igen messze vannak a pénzügyi vitájukat hónapok óta lezárni képtelen klubtulajdonosok és a játékosokat képviselő szakszervezeti vezetők.

Kirilenko annak idején két szezont a CSZKA-nál töltött, mielőtt draftolta, azaz játékjogát lefoglalta volna a Utah Jazz, amelyhez 2001-ben írt alá. A "zenészek" csapatában tíz teljes idényt töltött el, teljesítménye elismeréseként bekerült az All Star-válogatottba is. Az orosz válogatottat szintén hatékonyan segítette: oroszlánrészt vállalt abban, hogy a "szbornaja" 2007-ben Európa-bajnok lett, őt magát pedig a kontinensviadal legjobbjává választották. Az idei Eb-n bronzérmes nemzeti csapatban is remekelt, s bekerült a torna legjobb ötösébe.

megosztom