Torna-vb

Jól sikerült a pódiumedzés a nőknek, Berki plakáton

  • MTI

Hibátlanul teljesítette a keddi pódiumedzést a női tornászválogatott a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A japán szervezők többek között Berki Krisztiánnal, a lólengés világ- és Európa-bajnokával népszerűsítik a vb-t

A hazai szövetség beszámolója szerint a csapat tagjai - Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Szabadfi Szilvia és Nagy Orsolya - rendkívül elégedettek voltak a szerekkel, különösen a talajt dicsérték, s amint azt jelezték: egyik szerrel sincs olyan jellegű probléma, hogy mozogna vagy a leérkező szőnyeg kemény volna. Szerdán egy edzése lesz a magyar nőknek, majd a következő két napon kettő-kettő, és szombaton zajlik majd a csapatverseny.
   
"A csapat felkészült, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel - értékelt Draskóczy Imre vezetőedző. - Bízom benne, hogy a lányok megnyugodtak, megismerték a verseny helyszínét, és a legjobb tudásuk szerint fognak a selejtezőben tornázni."
   
A Berki Krisztián, Hídvégi Vid, Rácz Attila, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid és Kállai Zoltán összeállítású férfi válogatott kedden tréningezett, szerdán lép a pódiumra, s majd vasárnap szerepel élesben.
   
Kovács István, a férfiak szakvezetője a 19-20., míg Draskóczy Imre a 20. hely elérésében reménykedik, az olimpiai kvóta megszerzéséhez a legjobb 16 között kell végezni. A vezetőedzők hat tornászt jelölhetnek meg, közülük szerenként öt mutatja be gyakorlatát, s a négy legjobb eredmény számít bele az összetett csapatversenybe.
   
A japán szervezők egyébként többek között Berki Krisztiánnal, a lólengés világ- és Európa-bajnokával népszerűsítik a vb-t. Altorjai Sándor csapatvezető tájékoztatása szerint éppen a női válogatott pódiumedzésről tartottak haza, amikor megláttak egy, a vb-t reklámozó járművet, melyen Berki is látható volt egy óriásplakáton, amint kedvenc szerén mutatja be gyakorlatát.
   
A magyar férfiak közül egyéniben éppen ő száll majd harcba a londoni ötkarikás indulási jogért, ehhez lovon érmet kell szereznie, további két szeren pedig az ottani átlagpontszám 85 százalékát kell elérnie.